Autor: Admin
Datum objave: 03.08.2013
Komentari:
0,00


MUAY THAI OZLJEDE

Vještina popularna u Hrvatskoj

Ova borilačka vještina vrlo je popuralrna u Hrvatskoj, osobito među rekreativcima, pazite se ozlijeda

 

Često se misli da je Boks najbrutalnije što borilački sportovi donose. Ta zabluda vrijedi samo zato što u Hrvatskoj rijetko imamo prilike vidjeti vrhunski Muay Thai. Ova borilačka vještina vrlo je popuralrna u Hrvatskoj, osobito među rekreativcima. Oni su otkrili sve čari koje ovakva tjelovježba donosi no oni se ne susreću sa onom „tamnom“ stranom Muay Thai-a. S tom stranom upoznaju se samo oni najhrabriji koji taj sport žive a ne upražnjavaju u slobodno vrijeme.

 

 

Usprkos tome što tisuće rekreativaca treniraju i izučavaju Muay Thai i u Hrvatskoj se njime bave ozbiljni borci. Kao i u svakom sportu i vještini niti u ovom ne manjka velikih hrvatskih sportskih talenata ali na žalost nemaju se prilike iskazati u borbama pred našom publikom. Razlog tomu je manjka turnira ali i manjak profesionalnih boraca s kojima bi se našli u ringu.

 

 

Bilo je nekoliko pokušaja i organizacija zanimljivih priredbi koje su obećavale velike borbe no obećanje gotovo niti jedna nije ispunila. Gledaoci su platili kartu i vidjeli relativno loše izvedbe borbi u kojoj je dominirao Kickboxing a Muay Thai-u niti traga. Možda još Hrvatska nije spremna za uzbuđenje ali i brutalnost koju ovaj sport donosi. Teško je i očekivati da će se borci previše unijeti kada nisu u istom rangu s protivnikom. Nikom nije želja nanijeti brutalne ozljede protivniku koji mu nije dorastao.

 

 

Naravno ozljede koje nastaju nisu puno strašnije od onih koje nastaju u drugim sportovima no daleko su krvavije. Nerijetko se dešava da one osjećajnije gledateljice neka dobra borba natjera da napuste dvoranu.

Profesionalne Muay Thai borbe za ozbiljne su borce. Za one koji su spremni ući u ring i dati sve od sebe bez razmišljanja o posljedicama. Moraju prihvatiti mogućnost težih ozljeda koje on sa sobom donosi. Oni su svjesni posljedica i na kraju krajeva brzo se od zadobivenih ozljeda oporave.

 

 

Slike iz meča velike Američke zvijezde Kevina Rossa zasigurno ne bi bilo pametno pokazivati roditeljima prije nego se neko odluči baviti ovim sportom ali ako vas tješi ove ozljede izgledaju malo manje strašno nakon što su ga „pokrpali“ a već nekoliko dana kasnije bio je spreman za povratak na trening.

 

4889
Kategorije: Drugo Mišljenje
Tagovi: Drugo Mišljenje, Muay Thai, Zdravlje
Komentari
# 3 Dana 01.11.2013 - 21:59 thai warrior ... je rekao/la:
nema bolje od tajlandske viještine - jeste li gledali film ong bak, sto im covjek lomi kosti....
 
# 2 Dana 11.08.2013 - 11:30 Bobi ... je rekao/la:
Kriv je Branko Cikatić koji neda pravim talentima priliku već gura borce iz drugih disciplina. Naravno i Petar Mijić je sukrivac.
 
# 1 Dana 08.12.2012 - 15:13 K-1 ... je rekao/la:
U HR NEMA BORACA OSIM GORANA BOROVIĆA I EMILA ZORAJA KOJI SE MOGU BORITI PROTIV PRAVIH MUAYTHAI BORACA. NAŽALOST TAKO JE,A ZA TO JE KRIV SPORTSKI DIREKTOR HSTB PETAR MIJIĆ.
Nek se čuje i Vaš glas
Vaše ime:
Vaša poruka:
Najpopularnije
Najnovije