Autor: Admin
Datum objave: 11.09.2012
Komentari:
0,00


NASTUP NA OI IZ PERSPEKTIVE NEVENA I NENADA ŽUGAJA

Zadovoljni što su predstavljali našu zemlju

Nakon hrvatske samostalnosti Neven i Nenad Žugaj prvi su Hrvati koji su izborili nastup na Olimpijskim igrama u najstarijem olimpijskom sportu.

 

Podsjetimo, Neven je ostvario olimpijsku normu osvajanjem brončane medalje na Svjetskom prvenstvu u Istanbulu dok je Nenad svoju normu izborio na 2. kvalifikacijskom turniru u Kini.

 

05. kolovoza 2012. godine na strunjaču je prvi izašao Neven u kategoriji do 74 kg. U prvom kolu Neven je dobro otvorio natjecanje i lako svladao egipatskog hrvača Islama Tolbu. Tolba je na Olimpijske igre došao kao viceprvak Afrike. U susretu osmine finala čekao ga je vrlo dobri i kasnije brončani Azerbajdžanac Emin Ahmadov. Nažalost, Neven nije uspio pobijediti tu borbu. Nakon poraza Nevenu je ostala nada čekati da Ahmadov ipak uđe u finale i tako mu ostavi mogućnost daljnjeg sudjelovanja na ovom Olimpijskom turniru, no to se nije dogodilo.

 

Neven je zauzeo odlično 10. mjesto u kategoriji do 74 kg na ovim Olimpijskim igrama.

 

 

Nenad je nastupio u ponedjeljak 06. kolovoza 2012. u kategoriji do 84 kg. U prvom kolu  imao je vrlo jakog i neugodnog protivnika Egipćanina  Karam Mohamed Ebrahima, inače osvajača zlatne Olimpijske medalje u kategoriji do 96 kg na Olimpijskim igrama u Ateni 2004. godine.  U vrlo napetoj i neizvjesnoj borbi Nenad je nakon izgubljene prve runde skupio snage i osvojio drugu rundu što mu je podiglo samopouzdanje. Međutim to nije bilo dovoljno jer je Nenad nije uspio napraviti bodove u trećoj rundi. Ulaskom u finale  Karam Mohamed Ebrahim omogućio je našem Nenadu novu šansu da se da uz moguće dvije pobjede dođe do brončane medalje.

 

No, iako je u zadnja dva meča Nenad pobjedio, u repesažu je poražen od bivšeg viceprvaka svijeta Francuza Melonin Noumonvia.

 

Nenad je na Olimpijskom turniru ovojio 14. mjesto u kategoriji do 84 kg.

 

Nakon završenih Olimpijskih igara u Londonu 2012., Nenad i Neven su vrlo zadovoljni i ponosni što su predstavljali Hrvatsko hrvanje na XXX. Olimpijskim igrama i sretni što su postali dio najuglednijeg društva doživotnih OLIMPIJACA.

 

Ovim putem zahvaljuju se svim ISTINSKIM i VJERNIM navijačima koji su uvijek bili uz njih i zbog kojih je još veći užitak hrvati.

1560
Kategorije: Hrvanje
Tagovi: Hrvanje, Neven Žugaj, Nenad Žugaj
Nek se čuje i Vaš glas
Vaše ime:
Vaša poruka:
Najpopularnije
Najnovije