Autor: Admin
Datum objave: 19.10.2013
Komentari:
0,00


NEKOLIKO STRATEGIJA ZA POBOLJŠANJE KONDICIJE

Postavite nove izazove

Kad steknete bolju kondiciju, vjerojatno ćete poželjeti svom tijelu postaviti nove izazove vježbajući duže, češće i teže.

 

Nemojte sve te stvari učiniti odjednom i nemojte produžiti vježbanje za više od 10 posto tjedno. U suprotnom ćete uvelike povećati rizik od ozljede. Drugim riječima, nije baš dobra ideja da jedan tjedan vježbate tri puta po 20 minuta, a zatim naglo pređete na tri treninga po 45 minuta. Puno je razumnije produžiti samo jedan trening na 25 minuta, a ostala dva puta i dalje vježbajte 20 minuta.

 

Jedan od najboljih načina da poboljšate svoju kondiciju je da eksperimentirate s intezitetom vježbanja. Postoji mnogo zabavnih načina da svoje tijelo potaknete na nove izazove.

 

Vježbajući u intervalima, izmjenjujete kratko, prilično intenzivno vježbanje s razdobljima relativno laganog vježbanja.Takvim vježbanjem zapravo se prebacujete s donje granice ciljanog raspona pulsa na gornju i obratno.

 

Fartlek znači igra brzine. To je zapravo vježbanje u intervalima bez nekog preciznog mjerenja vremena ili udaljenosti. Trebate samo izmjenjivati intervale onako kako vam odgovara. Možete izmjenjivati sprint i sporije trčanje od jednog telegrafskog stupa do drugog.

 

U treninge hodanja i trčanja te vožnju na biciklu ili na koturaljkama možete ubaciti izazov zvan uzbrdica. Naravno, bit će vam puno teže bilo što od toga raditi na uzbrdici, no na kraju ćete biti nagrađeni većom snagom i izdržljivošću.

5216
Kategorije: Fitness
Tagovi: Fitness
Komentari
# 1 Dana 14.10.2015 - 05:16 Layla ... je rekao/la:
- ah mais justement moi j\'aime bien la main camree ! (Par contre je trouve que l\'angle lui fait vraiment de grands pieds mais pteat qu\'on s\'en fiche remarque )
Nek se čuje i Vaš glas
Vaše ime:
Vaša poruka:
Najpopularnije
Najnovije