Autor: Admin
Datum objave: 26.09.2013
Komentari:
0,00


NENAD ŽUGAJ OSVOJIO 7. MJESTO

Polovični rezultati hrvatskih hrvača

Na seniorskom Prvenstvu Svijeta održanom u Budimpešti, Mađarska, ove je godine u konkurenciji hrvača grčko-rimskim načinom nastupilo 249 hrvača iz 87 zemalja u 7 težinskih kategorija.

 

Najbolji uspjeh ostvario je Nenad Žugaj u kategoriji do 84 kg osvojivši odlično 7. mjesto u konkurenciji 35 hrvača, a Ivan Lizatović je osvojio 16. mjesto u kat. do 55 kg u konkurenciji 33 hrvača. Ostali hrvači koji su nastupili na ovom SP-u nisu ostvarili zapaženiji rezultat, iako moramo napomenuti da su svi ovog puta imali iznimno težak ždrijeb.

 

Slijedi detaljan osvrt i izvješće trenera seniorske reprezentacije, Davora Jakubeka koji je uz pomoćnog trenera reprezentacije Peru Panića, fizioterapeuta Dejana Spasića i naše suce Davora Petanjeka i Zvonka Očića bio u sastavu naše delegacije koja je sudjelovala na ovom SP.

 

Reprezentacija je nastupila u sljedećem sastavu:

 • do 55 kg:  Ivan Lizatović,  HK Lokomotiva Zagreb

• do 60 kg: Tonimir Sokol,  HK Vindija Varaždin

• do 66 kg: Dominik Etlinger,  HK  Metalac Zagreb

• do 74 kg: Neven Žugaj,  HK Lika Zagreb

• do 84 kg: Nenad Žugaj, HK Lika Zagreb

 

Prvog dana turnira u petak 20.09. nastupio je Ivan Lizatović u kategoriji do 55 kg u kojoj se je borilo 33 hrvača.

 

U 1/16 finala Ivan je izgubio od predstavnika Sjeverne Koreje Yun Won Chola 0:8 (tehničkom nadmoćnosti 0:4).

 

Budući da je Korejac ušao u finale i kasnije postao svjetski prvak, Ivan Lizatović je dobio priliku boriti se u repasažu, gdje je u prvom kolu pobjedio Nijemca Lukasa Hoeglmeiera 8:1 (4:1 tehničkom nadmoćnosti).

U borbi za ulazak u malo finale (borba za 3.mjesto) na isti način izgubio je od domaćeg predstavnika Petera Modoša (dvije akcije od 3 boda) (0:4). U konačnom poretku plasiran je kao 16. u svojoj kategoriji.

 

Drugog dana natjecanja u subotu 21.09. nastupili su Tonimir Sokol i Nenad Žugaj.

 

Tonimir Sokol je u kategoriji do 60 kg u kojoj je hrvalo 39 hrvača, u kvalifikacijskom kolu izgubio od predstavnika Uzbekistana, kasnijeg osvajača brončane medalje nma ovom SP,  Elmurata Tasmuradova tehničkom nadmoćnosti protivnika (dvije akcije od 3 boda) (1:4).

 

Nenad Žugaj nastupio je u kategoriji do 84 kg u kojoj je nastupilo 35 natjecatelja.

 

U kvalifikacijskom predkolu pobjedio je Austrijanca Wagner Michaela tehničkom nadmoći 7:0 po bodovima (4:0). U 1/16 finala pobjedio je olimpijskog pobjednika iz Atene 2004,  Rusa Alekseya Mishina diskvalifikacijom (5:0).

 

U osmini finala na isti način diskvalifikacijom (5:0) pobjeđuje Šveđana Zahiti Fisnika. U četvrtini finala gubi od Finca Ramija Hintaniemi-a 2:3 na bodove) (1:3)  U konačnom poretku s 3 pobjede i jednim porazom osvaja 7.mjesto.

 

Posljednjeg dana turnira u nedjelju 22.09. nastupili su Dominik Etlinger (kategorija 66 kg),  te Neven Žugaj (kategorija do 74 kg). U jednoj i drugoj kategoriji nastupilo je po 39 natjecatelja.

 

Dominik Etlinger je u kvalifikacijskom predkolu izgubio od predstavnika Azerbajdžana i svjetskog prvaka iz 2010. godine,  Hasana Alieva rezultatom 0:3 na bodove (0:3).

 

Neven Žugaj je u 1/16 finala izgubio od Rafiga Huseynova, isto azerbajdžanskog hrvača, na bodove 3:8 (1:3)

1324
Kategorije: Hrvanje
Tagovi: Hrvanje, HHS
Nek se čuje i Vaš glas
Vaše ime:
Vaša poruka:
Najpopularnije
Najnovije