Autor: Admin
Datum objave: 27.02.2013
Komentari:
0,00


NEVEN SREBRNI NA GOLDEN GRAND PRIX-u

Najveći uspjeh među Hrvatima

Nakon prvog ciklusa priprema u mađarskom Olimpijskom centru Tata održan je i poznati, tradicionalni turnir, vrlo važan i cijenjen kako među hrvačima tako i među poznavateljima i fanovima ovog plemenitog sporta.

 

Sama činjenica da je ovaj turnir jedan od dva najvažnija turnira hrvanja govori o veličini i snazi ovog sportskog događaja!

 

Naša reprezentacija bila je u  punom sastavu u svim kategorijama u grčko-rimskom stilu, a dečki su bili odlični, te stoga ni razultati nisu zaostali.

 

Najveći uspjeh ostvario je Neven koji je u kategoriji do 74kg i u najvećoj konkurenciji od 22 hrvača, zauzeo fenomenalno drugo mjesto, okitivši se tako srebrnom medaljom!!

 

Neven je cijeli dan turnira bio sjajan, odlučan i dominantan u svim mečevima, iako mu ždrijeb nije bio nimalo naklonjen, već dapače, do ovog uspjega prethodilo mu je pet gladijatorskih borbi.

 

Put do finala bio je iznimo težak i iscrpljujući s obzirom na odlične protivnike s kojima se Neven susretao tijekom mečeva.

 

Redosljed borbi odvijao se preko prve i  nadmoćne pobjede nad Japancem Inoue, potom su usljedile sjajne pobjede nad Gruzijcem Guliashvili i Kirgistancem Tsihlev, te težak polufinalni meč koji je rezultirao odličnom pobjedom Nevena nad sjajnim Gruzijcem Tskadaia, višestrukim osvajačem europskih i svjetskih medalja te ponosnim vlasnikom aktualne Olimpijske brončane medalje.

 

Finalni meč između Nevena i vrhunskog Danca Madsena bio je napet i neizvjestan do samog kraja, no ipak je Madsen ovaj put nadmudrio našeg Nevena pobjedivši tako 2:0, 0:1, 2:0 u rundama.

 

Nevenu je tako pripalo 2.mjesto i srebrna medalja, ali i direktan plasman na finale velike zlatne lige u Azerbajdžanu ove godine, gdje je, podsjetimo se, prošle godine osvojio sjajno 3.mjesto i brončanu medalju!!

 

Nenada također na ovom turniru ždrijeb nije mazio.

 

Već u prvom kolu susreo se s odličnim Gruzijcem Nadareishvili od kojeg je izgubio, ali sjajni Gruzijac svojim plasmanom u finale povukao je Nenada u repasaž, gdje se Nenad ponovno susreo s još jednim, podjednako dobrim Gruzijcem Gegeshidze, od kojeg je unatoč napetom meču, ovaj put nažalost izgubio, te time ujedno završio i svoje natjecanje na ovom turniru.

1429
Kategorije: Hrvanje
Tagovi: Hrvanje, HHS
Nek se čuje i Vaš glas
Vaše ime:
Vaša poruka:
Najpopularnije
Najnovije