Autor: Admin
Datum objave: 09.08.2011
Komentari:
0,00


NEVEN ŽUGAJ BRONČANI NA PYTLASINSKI-OM

Ekipno 10. među 25 država

Neven Žugaj osvojio je odlično treće mjesto u kat. do 74 kg na ovom jakom međunarodnom turniru.

 

Prvog dana natjecanja na strunjaču su izašli Ivan Lizatović u kat. do 55 g, Danijel Janečić u kat. do 66 kg, te teškaši Anton Đok i Marko Košćević u kat. do 120 kg. Prvobitno je bilo planirano da nastupi i Nenad Žugaj u kat. do 84 kg, no zbog lakše ozljede trbušnog zida odlučeno je da ne riskira pogoršanje ozljede, te je propustio nastup na ovom turniru, kojeg je, da podsjetimo, prošle godine osvojio.

 

Ivan Lizatović u prvom kolu pobijedio je njemačkog predstavnika, da bi u slijedećem kolu izgubio od Gruzijca, te tako završio nastup na turniru.

 

Danijel Janečić u prvom kolu pobijedio je turskog predstavnika, a u slijedećem kolu izgubio je od drugog turskog predstavnika i tako završio nastup.

 

Marko Koščević izgubio je od finskog hrvača u prvom kolu, dok je Antun Đok izgubio od odličnog turskog hrvača Grizela, koji je na kraju i osvojio turnir. Tako je Toni dobio šansu u repesažu, te je u prvoj repesažnoj borbi pobijedio Iranskog hrvača, da bi na kraju u borbi za broncu izgubio od Bjelorusa i osvojio 5. mjesto u konkurenciji 22 hrvača.

 

Neven Žugaj je put do bronce ostvario u konkurenciji 31 hrvača pobjedama protiv Nijemca, Poljaka te Amerikanca, da bi u polufinalu tijesno izgubio od Poljaka. U borbi za treće mjesto Neven je bio bolji od drugog njemačkog predstavnika i tako je, nakon osvajanja trećeg mjesta na finalnom turniru Golden GP serije u Bakuu,  ostvario još jedan odličan rezultat na ovom tradicionalno vrlo jakom međunarodnom turniru sa četiri pobjede i jednim porazom.

 

Osim brončanog Nevena, danas su također nastupili Tonimir Sokol u kat. do 60 kg, Božo Starčević u kat. do 74 kg, te Siniša Hogač u kat. do 96. kg.

 

Tonimir Sokol je u kat. do 60 kg u prvom kolu bio bolji od Kirgistanca, zatim je u 1/8 finalu pobijedio Francuza, da bi u 1/4 finalu bio poražen od odličnog Bugarina Angelova. Tonimir je zauzeo ukupno 9. mjesto u konkurenciji 30 hrvača.

 

U kat. do 74 kg Božo Starčević je u prvom kolu bio bolji od japanskog hrvača, da bi u drugom kolu odnosno u 1/8f bio poražen od Litvanca Kazakeviča koji je na kraju zauzeo treće mjesto. Božo je bio 17. u konkurenciji 31 hrvača.

 

U kat. do 96 kg Siniša Hogač u prvom kolu izgubio je od Turčina Ildema koji je kasnije također ispao, te se tako SIniša oprostio od daljnjeg natjecanja.

 

Naša reprezentacija ekipno je zauzela odlično 10. mjesto u konkurenciji 25 država koje su sudjelovale na ovom turniru.

 

2163
Kategorije: Hrvanje
Tagovi: Hrvanje, Neven Žugaj, HHS
Nek se čuje i Vaš glas
Vaše ime:
Vaša poruka:
Najpopularnije
Najnovije