Autor: mi
Datum objave: 20.03.2018


Neviđena kazna za K-1 prvaka zbog prekoračenja težine

K-1 nema razumijevanja za borce koji prekorače težinu za borbu za naslov prvaka.

To je na svojoj koži osjetio Wei Rui

26-godišnji Kinez do danas je bio K-1 prvak u lakoj kategoriji, no ostao je bez pojasa nakon što je bio 700 grama pretežak na vaganju za borbu na 62.5 kilograma protiv domaćeg predstavnika Koye Urabea na K-1 Festi u Saitama Super Areni.

Rui je bio bolestan i nije se uspio spustiti na traženu težinu i prva odluka organizacije je da će ostati bez pojasa pobijedio ili izgubio. Uz to oduzeto mu je 20% plaće, u meč ulazi s -1 bodom, ne smije na dan borbe biti teži od 67 kilograma i on će koristiti rukavice od 10 unci, a njegov protivnik od 8 unci.

Rui je naslov osvojio pobjedom na turniru osmorice u veljači prošle godine kada je svladao Sasakija Daiza, Rumunja Cristiana Spetcua i Rena Hiramota. Obranio ga je u lipnju većinskom odlukom protiv Tajlanđanina Gonnapara Weerasakrecka.

Na priredbi će se održati šest borbi za naslov prvaka i turnir za prvaka u superperolakoj kategoriji.

Antonio Plazibat brani pojas prvaka teške kategorije protiv Roela Mannaarta, Chingiz Allazov brani titulu u supervelteru protiv Hinate Watanabea, prvak u superbantamu Yoshiki Takei sastaje se s Kenjijem Kubom. Prvak u superlakoj Masaaki Noiri bori se protiv Tetsuye Yamata, a prvak u velteru Yuta Kubo pojas brani protiv Melsika Baghdasaryana.





792
Kategorije: Kick & Thai Boxing
Tagovi: K-1
Najpopularnije
Najnovije