Autor: mi
Datum objave: 10.05.2020


Ngannou: Ne znam što bih još trebao napraviti da dobijem borbu za UFC-ov naslov

Francis Ngannou (15-3, 10-2 UFC) za 20 sekundi je nokautirao Jairzinha Rozenstruika (10-1, 4-1 UFC) u Jacksonvilleu i stigao do četvrte uzastopne pobjede nokautom u prvoj rundi.

Prethodno neporaženi surinamski kick boksač u dvoboj s 'Predatorom' je došao nakon što je nokautirao velikane Alistaira Overeema i Andreja Arlovskog.

 

Ngannou se ovime potvrdio kao najizgledniji izazivač za naslov u teškoj kategoriji nakon što Stipe Miočić i Daniel Cormier odrade svoju treću borbu.


33-godišnji francusko-kamerunski teškaš zna da to znači da bi mogao čekati još godinu dana dok dobije novu priliku za napad na pojas. U prvoj borbi za UFC-ov naslov u siječnju 2018. izgubio je od Miočića jednoglasnom odlukom nakon 5 rundi.


"Zabavio sam se. Nisam ganjao nokaut. Kad forsiram nokaut to ne ide, zato sam prestao ganjati nokaut. Kad me izazvao pomislio sam: Ovaj tip ne zna što radi. Tek je došao i imao par nokauta, ali ja nisam vidio ništa impresivno. Ali ne smeta me kad me ljudi izazovu" rekao je nakon UFC-a 249.


Ngannou je UFC karijeru počeo sa šest uzastopnih pobjeda prije nego je došla borba s Miočićem i zatim razočaravajući nastup protiv Derricka Lewisa. U jednoj od najgorih borbi u UFC-ovoj povijesti Amerikanac ga je pobijedio sudačkom odlukom.


Nakon toga je pomeo Curtisa Blaydesa, Caina Velasqueza, Juniora Dos Santosa i sada Rozenstruika.


"Ne znam što bih još trebao napraviti da dobijem borbu za UFC-ov naslov. Iskreno, pomirio sam se s tim. Nije da me nije briga već jednostavno se ne želim osjećati kao da me nešto kontrolira. Sa ili bez borbe za naslov ja sam i dalje borac i dalje se mogu dokazivati."


"Iskreno, ne znam što slijedi. Mislim da ću razgovor s UFC-om prepustiti svom menadžeru. Vidjet ćemo kako će to proći i što će oni reći. Vrlo je zbunjujuće jer znamo da se Stipe u sljedećem meču bori s DC-em."


"Pitanje je: kada će se oni boriti? Sada smo na početku svibnja. Mi ne znamo kada. Moram čekati tu borbu i nadati se da se pobjednik neće ozlijediti. Onda će morati uzeti odmor i vratiti se nakon dva-tri mjeseca i tek će onda početi trening kamp."


"Morat ću čekati između 9 mjeseci i godine dana, To je nešto što mi se uopće ne sviđa. Ne želim ponovno biti u toj situaciji."


 Foto: MMA Junkie

997
Kategorije: MMA
Tagovi: Francis Ngannou
Najpopularnije
Najnovije