Autor: mi
Datum objave: 03.07.2018


Nieky Holzken napustio Glory

Glory je napustilo još jedno poznato ime.

Nieky Holzken nakon neuspješnih pregovora više neće nastupati za ovu kick boks organizaciju. 


Holzken je bio član Gloryja od samog početka i držao je naslov u velteru koji je obranio tri puta prije nego je poražen od Cedrica Doumbea. Na Gloryju 1 u Stockholmu 2012. pobijedio je Alexa Harrisa. 'Natural' je izgubio posljednje tri borbe u Gloryju, sve odlukom sudaca, dva puta podijeljenom odlukom protiv Doumbea.


34-godišnji Nizozemac koji istovremena nastupa u profesionalnom boksu (14-1) ostat će u kick boksu i boriti se za druge promocije.

"Sorry fanovi, nije uspjelo s Gloryjem. Ponudili su mi ugovor koji mi se nije svidio i odbio sam ga. Trebao sam se boriti na Gloryju 59 u Amsterdamu, ali u mom starom ugovoru dali su mi 3+1 borbu. Borio sam se dva puta, a jedna borba je bila otkazana zbog ozljede i oni sada kažu da se to računa kao odrađena borba i da je tako u ugovoru, a ja to nisam vidio. Rekli su da je ugovor istekao i da  možemo dogovoriti novi ugovor za koji su mi ponudili manje novca na što nisam pristao. Iako sam izgubio neke borbe na bodove ja sam i dalje vrlo popularan u kick boksu i prodajem mnogo ulaznica i oni to znaju. Zato su i htjeli da se borim u amsterdamskoj areni. Četiri sam godine bio svjetski prvak i pomogao sam Gloryju da postane svjetski poznat. S njima sam od Gloryja 1."


"Čak i kad sam pobijedio Valtellinija za prvi svjetski naslov, ozlijedio sam se i nakon tri mjeseca su mi oduzeli naslov iako bi bilo normalno da titulu moram braniti u godinu dana, a ne tri mjeseca. Ali, nisam se žalio, nastavio sam trenirati i nakon 6 mjeseci bio sam spreman i rekao im da sam spreman boriti se ponovno za naslov. Odgovorili su mi da se moram ponovno boriti na turniru izazivača  kako bih se mogao boriti za pojas koji je već bio moj. Nisam se žalio i borio sam se na turniru u Virginiji i nažalost po Glory sam ponovno pobijedio velikim nokautom protiv Raymonda Danielsa. Zatim sam ponovno pobijedio Danielsa i u meču za naslov. Sorry, ali neću prestati. Možda dobijem dobru ponudu neke druge organizacije i u budućnosti se borim za njih. Ako ne, držat ću se boksa."


"Ne zamjeram Gloryju ništa zato jer sma s njima proveo dobre godine i sve je ovo posao" napisao je Nizozemac na Instagramu.




751
Kategorije: Kick & Thai Boxing
Tagovi: Nieky Holzken, Glory
Najpopularnije
Najnovije