Autor: mi
Datum objave: 16.01.2020


Nizozemski boksački savez želi da Badr Hari ide na olimpijske kvalifikacije

Nizozemski mediji objavili su pomalo iznenađujuću vijest.

Nizozemski boksački savez kontaktirao je Badra Harija sa željom da predstavlja zemlju na olimpijskim kvalifikacijama za Tokio.

Još nije poznat odgovor jednog od najboljih kick boksera svih vremena koji je rođen u Amsterdamu, ali nastupa pod marokanskom zastavom.


Hari je u prošlosti planirao prelazak u profesionalni boks. Tom prilikom je 2012. organiziran i oprištajni meč s Gokhanom Sakijem. ‘Golden Boy’ je planirao raditi s trenerom Bernarda Hopkinsa i Shanea Mosleyea, Naazemom Richardsonom, ali taj se plan nije ostvario.


“Dugo sam sanjao o tome. Morate pokušati ostvariti svoje snove. Boks je moja velika ljubav. Stvoriti ime u boksu nije teško, ali ne želim biti prolazna priča. Za tri godine se želim boriti za naslov svjetskog prvaka. U budućnosti bih volio boksati u Nizozemskoj, ali samo u punoj Amsterdam Areni. Ne bih pristao na ništa manje” govorio je Hari tada.


Njegov aktualni trener Mike Passenier izjavio je da nisu očekivali poziv i da misli da su mali izgledi da Hari nastupi na kvalifikacijama zbog ugovornih obveza prema Gloryju.


35-godišnji Marokanac još se oporavlja od ozljede gležnja zadobivene u revanšu s Gloryjevim prvakom u teškoj kategoriji Ricom Verhoevenom. 


Harija je još 2012. kontaktirao marokanski olimpijski odbor da ih predstavlja na Olimpijskim igrama u Londonu, ali ih je odbio budući je planirao prelazak u profesionalce.

Prvi kvalifikacijski turnir za europske boksače održava se u ožujku u Londonu, dok su svjetske kvalifikacije na rasporedu u svibnju u Parizu.
2092
Kategorije: Boks
Tagovi: Badr Hari
Najpopularnije
Najnovije