Autor: Admin
Datum objave: 11.06.2012
Komentari:
0,00


NOGOMETNA SUPER ZVIJEZDA ZLATAN IBRAHIMOVIĆ

Majstor Taekwondoa

Iako mu je nogomet na prvom mjestu, švedski reprezentativac je prve korake u sportu napravio upravo u Taekwondou...

 

Čini se da svjetska super zvijezda nije samo vješta nogometu, Zlatana Ibrahimovića krasi i talent u borilačkim sportovima pa se tako može pohvaliti i karijeri u taekwondou. Zlatan je crni pojas u Taekwondou zaradio još kada je bio desetogodišnjak. Malmö Taekwondo Klub u Enighetu je bio klub u kojem je Ibrahimović napravio prve borilačke korake.

 

Zlatan Ibrahimović je nakon jednog poteza na utakmici dobio počasni crni pojas od talijanskog taekwondo tima. Čak je izabran i za ikonu koja je promovirala svjetsko taekwondo prvenstvo koje se održalo u Firenci krajem 2010. godine.

 

;

 

Ibrahimović je znao potezom korejske borilačke vještine zabiti gol bez problema, a oduševio je ne samo navijače nego i glavnog tajnika talijanskog taekwondo saveza FITA, gosp. Angela Cita kojije izjavio kako nije mogao vjerovati u takav potez Ibrahimovića:

 

"Nema nikakve sumnje da je to prednji udarac ap chagi . Ibrahimović ne bi nikada postigao ovakav gol da nije nekoliko godina vježbao taekwondo i tako izbrusio svoje akrobatske vještine. I to nije prvi put da koristi svoj crni pojas u postizanju gola“, rekao je Cito.

 


 

Zlatan je jednom prilikom izjavio da su mu hobiji upravo borilačke vještine i gledanje filmova.

 

Ibrahimović je 2007. godine proglašen za najboljeg sportaša Švedske, što predstavlja prvo takvo priznanje za jednog nogometaša. Slovi za jendog od najboljih napadača na svijetu, vrhunskog nogometaša o čijim golovima ovise njegovi klubovi, reprezentacija.

 

Hoće li Ibrahimović zabiti gol večeras nekim od poteza iz taekwondoa u nastupu za reprezetaciju Švedske na Europskom prvenstvu, ostaje na nam za vidjeti!?

 

 

Zlatan Ibrahimović je švedski nogometaš bosanskog porijekla. Nogomet je počeo igrati kada je imao deset godina u lokalnom nogometnom klubu Balkan u Malmou, a potom u istoimenom klubu najvećeg grada na jugu Švedske u vremenu od 1999. do 2001. godine, nakon čega je odlučio zaigrati u dresu nogometnog kluba ”Ajax”. Zlatan Ibrahimović je 2004. godine prešao u nogometni klub ”Juventus” da bi dvije godine poslije svoj talenat pokazivao igrajući u Interu. Trenutno igra u talijanskoj ligi u klub „AC Milan“. Po prirodi je vrlo temperamentan, a u to su se mnogi uvjerili, posebno obrambeni igrači u Nizozemskoj. U ranoj mladosti, Zlatan Ibrahimović trenirao je taekwondo, a stečeno znanje i danas mu mnogo znači.Kada je riječ o privatnom životu, Zlatan Ibrahimović rođen je od oca Bosanca i majke Hrvatice. Sadašnja gospođa Ibrahimović bivši je švedski top-model Helen Segar s kojom ima dva sina, Maximiliana (6) i Vincenta (4). Krajem prošle godine, u Švedskoj i Italiji izašla je njegova autobiografija maštovitog naslova 'Ja sam Zlatan' ('Jag är Zlatan')!

 
3981
Kategorije: Zanimljivosti
Tagovi: Zanimljivosti
Komentari
# 1 Dana 11.06.2012 - 15:28 m ... je rekao/la:
Komentar uklonjen zbog uvredljivog sadrzaja.
Nek se čuje i Vaš glas

Morate se logirati ili registrirati da bi mogli napisati komentar
Najpopularnije
Najnovije