Autor: HJS
Datum objave: 04.10.2020
Komentari:


Nova žetva medalja u Dubrovniku, zlato za Vuković i Družetu

Puno navijanja s tribina, veliki broj hrvatskih judašica i judaša u završnicama te potvrda klase najjačih imena kroz osvojene medalje

Nedjelja u Dubrovniku je donijela izlazak najjačih hrvatskih judašica i judaša na tatami Europskog judo kupa za seniore u Dubrovniku.

Nastavila se pozitivna energija iz subote i tijekom drugog dana natjecanja na jugu Hrvatske, piše na službenoj stranici Hrvatskog judo saveza


Puno navijanja s tribina, veliki broj hrvatskih judašica i judaša u završnicama te potvrda klase najjačih imena kroz osvojene medalje, rezime je drugog dana Dubrovnika.

Nakon dva srebra i dvije bronce u subotu, nedjelja je donijela četiri finalne borbe u kojima su se našli hrvatski predstavnici. Barbara Matić (do 70 kg) je očekivano dominirala do finala, gdje ju je čekala iskusna Slovenka Pogačnik, osvajačica pet medalja s Grand Prix natjecanja.


Tamo je Barbara bila konkretnija i agresivnija, ali je Pogačnik nakon početnog wazarija uspjela zadržati hrvatsku judašicu i uzeti zlatnu medalju.

- Osim prvog dijela finalne borbe mogu reći da sam zadovoljna nastupom. Dobro sam se osjećala na tatamiju, bila agresivna i nakon prve dvije lakše pobjede protiv Pogačnik sam osjetila vrhunsku kvalitetu. Pregledat ćemo borbu, vidjeti što sam mogla bolje i dalje nastaviti raditi – prokomentirala je Matić.

Svjetska kadetska prvakinja iz 2017., Helena Vuković, u kategoriji iznad 78 kg osjetila je kvalitetu Cerić (BIH), osvajačice europskih i svjetskih medalja. 


Cerić nije uspjela nametnuti svoj ritam, 20-godišnja Vuković se jako dobro držala, a zatim u 7. minuti borbe natjerala Cerić na treću kaznu i došla do velike zlatne medalje.

U hrvatskom finalu kategorije do 81 kg, u dvoboju dva Dominika, Družete i Sumpora, Družeta je opravdao status favorita te uzeo zlato wazarijem u «golden scoreu», ali uz jako dobar otpor Sumpora, pogotovo u prve dvije minute finala.

Puno energije i volje pokazao je Josip Bulić (do 90 kg), koji je pobijedio Čirića i Nikolića iz Srbije, a zatim u finalu protiv Brašnjovića nastupio u pravoj Grand Prix atmosferi.


Navijanje za oba judaša, po dvije kazne za oba natjecatelja i ippon Brašnjovića u samoj završnici borbe za još jedno hrvatsko srebro.

- Sumpor je uz Bulića imao dobar dan, pokazao dobar judo i u finalu se dobro suprotstavio Družeti. Dobar je osjećaj biti ponovno na natjecanju iako sve epidemiološke mjere donose i nove izazove u pripremi i tijeku natjecanja. Barbara je imala dobru protivnicu u finalu, popravit ćemo pogreške koje su se dogodile i sa sljedećih priprema doći još kvalitetniji - prokomentirao je nedjeljni program izbornik ženskih reprezentacija Vladimir Preradović.

Odlične borbe vidjele su se u kategoriji do 100 kg. Marko Kumrić se za zlato borio protiv europskog prvaka iz 2017., Aleksandra Kukolja, a iskusniji srbijanski judaš je iskoristio priliku i ipponom došao do zlata.


Broncu je u istoj kategoriji uzeo stariji brat Kumrić, Zlatko. Zanimljiva je i bila borba Zlatka Kumrića s Kukoljem, koja je po kvaliteti top razina svjetskog juda, a Kukolj je u posljednjoj minuti iskoristio svoju šansu i slavio protiv Splićanina.

U zanimljivim borbama za broncu Lara Cvjetko (do 70 kg) je svladala domaću judašicu Anđelu Violić, dok je Katarina Lucija Vuković (preko 78 kg) uzela broncu protiv Zrinke Miočić.


Foto: Hrvatski judo savez (Tonči Vlašić)

614
Kategorije: Judo
Tagovi: Judo
Nek se čuje i Vaš glas
Vaše ime:
Vaša poruka:
Najpopularnije
Najnovije