Autor: mi
Datum objave: 31.05.2015


Obračun u ringu: Luka Tomić osvojio turnir, Preteni remizirao s Marjanovićem

Luka Tomić osvojio je eliminacijski turnir četvorice Victory World Series i pridružio se Toniju Milanoviću kao putnik na završni turnir u Parizu.

Splićanin je u polufinalu ekspresno nokautirao Alexandera Rainesa, dok su u drugom polufinalnom meču Philippe Salmon i Aleksandar Topić odradili bespoštednu borbu u kojoj je na kraju slavio Srbin.

 

Tomić je u prvoj rundi finala vrlo dobro radio koljenima iz klinča, a početkom druge je i high kickom pogodio Topića. Borac iz Srbije bio je vrlo dobro pripremljen za ovaj turnir do 72.5 kilograma i vratio se u meč. Počeo je dobro plasirati koljena i boksati, a nekoliko puta je i bacio Tomića na pod što je hrvatskom borcu oduzelo dosta snage. U trećoj rundi Topić čvršće udara i na kraju meč odlazi u ekstra rundu. Na početku četvrte runde Topić low kickom baca Tomića iz balansa, ali borac Pit Bulla vraća istom mjerom i low kickom šalje Srbina na pod. Nakon toga Tomić u dva navrata uspjeva s po dva udarca koljenom u tijelo pogoditi protivnika i baciti ga na pod. Nakon dodatne runde sudac je podigao ruku Luki Tomiću koji je velikom pobjedom zaključio priredbu.


Igor Bugaenko dominantnom izvedbom osvojio je turnir do 95 kilograma. Bjelorus je u polufinalu jednoglasnom odlukom eliminirao Stefana Anđelkovića, da bi u finalu mudrom taktikom - udarcima u tijelo ispuhao Pacomea Assija koji je odustao nakon prve runde. Francuz se istrošio u polufinalu protiv Tonija Ćatipovića. Domaći borac bolje je otvorio borbu, bio puno agresivniji i bacao puno više udaraca, a posebno je bio učinkovit udarcima koljenom u tijelo. Polovicom druge runde ostao je bez snage i potpuno iscrpljen odradio meč. Pri kraju treće runde oduzet mu je bod zbog klinčanja, a isto se dogodilo i u ekstra rundi u kojoj je zaradio i brojanje.

Agron Preteni remizirao je s Denisom Marjanovićem u borbi koja je imala konfuzan kraj. Preteni je odlučnije ušao u meč, ali borac iz Banja Luke od druge runde počinje čišće pogađati. Čini se da je nakon high kicka u trećoj i uzdrmao Pretenija i nastavio agresivno napadati boksačkim tehnikama. Preteni je uzvratio odličnim lijevim krošeom i obojica su tražila prekid do kraja borbe. U posljednjem dijelu meča sudac je oduzeo bod Marjanoviću zbog udarca glavom. Bodovni suci prvo su odlučili da borba ide u ekstra rundu, no nakon prosvjeda iz Marjanovićevog kuta meč je proglašen neodlučenim.

Toni Milanović u izjednačenoj borbi poražen je na bodove od Jana Soukupa. Splićanin je tijekom cijele borbe bio agresivniji, išao naprijed i koristio raznovrsne tehnike pokušavajući skratiti distancu. Soukup se odlično služio nožnim tehnikama i na kraju stigao do šeste uzastopne pobjede od povratka u ring.


Matijas Barić u meč s Mitrom Nikolovim ušao je očigledno željan borbe i nakon više otvorenih izmjena desnim overhandom u drugoj rundi nokautirao je Crnogorca.


Splitska publika imala je priliku uživati u raskošnom talentu Chingiza Allazova. Ivan Vladimir pokazao je veliko srce, ali protiv jednog od najbolji mladih kick boksera svijeta nije imao šanse. Allazov je četiri puta u dvije runde slao protivnika u nokdaun – desnim direktom, kombinacijom 1-2 praćenom teepom u lice, desnim krošeom i na kraju koljenom u tijelo.


Ante Delija očekivano se lakoćom obračunao s Tiborom Sosom. Nakon što je boksačkim tehnikama načeo 124 kilograma teškog Mađara, Dubrovčanin ga je završio ground and poundom. Na isti način do pobjede je došao i Teo Radnić protiv Adama Horvata. Radnić je prvo lijevim krošeom uzdrmao protivnika i potom ga završio u parteru.


I drugi brat Radnić bio je uspješan u Spaladium Areni. Frane je otvorio priredbu noakutiravši udarcem u jetru Gorana Milenkovića. U drugom boksačkom meču večeri Stjepan Vugdelija tehničkim nokautom u četvrtoj rundi svladao je Aleksandra Petrovića. Srpskom boksaču pukla je arkada i liječnici nisu dozvolili nastavak borbe.

Dio prihoda od prodaje ulaznica namijenjen je udruzi Senzori koja pomaže djeci sa senzornim poremećajima.

Obračun u ringu 13:
 
Turnir VWS 72.5kg:
Luka Tomić def. Alexander Raines (TKO, R1)
Aleksandar Topić def. Philippe Salmon (jednoglasna sudačka odluka)

Finale:
Luka Tomić def. Aleksandar Topić (jednoglasna sudačka odluka nakon ekstra runde)

Turnir VWS do 95kg:
Polufinale:
Guy Pacome Assi def. Toni Ćatipović (jednoglasna sudačka odluka nakon ekstra runde)
Igor Bugaenko def. Stefan Anđelković (jednoglasna sudačka odluka)

Finale:
Igor Bugaenko def. Pacome Assi (TKO, R1)


Superborbe:
Chingiz Allazov def. Ivan Vladimir (TKO, R2, četiri nokdauna u borbi)
Jan Soukup def. Toni Milanović (jednoglasna sudačka odluka)
Matijas Barić def. Mitar Nikolov (KO, R2) 
Agron Preteni vs Denis Marjanović (neodlučeno)

Boks:
Stjepan Vugdelija def. Aleksandar Petrović (TKO, R4)
Frane Radnić def. Goran Milenković (KO, R2) 


MMA:
Teo Radnić def. Adam Horvat (TKO, R1)
Ante Delija def. Tibor Sos (TKO, R1)


2090
Kategorije: Kick & Thai Boxing
Tagovi: Stjepan Vugdelija, Agron Preteni, Pit Bull Split, Luka Tomić, Ante Delija, Chingiz Allazov, Toni Milanović
Najpopularnije
Najnovije