Autor:
Datum objave: 01.06.2008
Komentari:
Morate se logirati ili registrirati da bi ocijenili ovaj članak
0,00


Odgođena odluka o Sherkovoj žalbi

Atletska Komisija iz Kalifornije (California State Athletic Commision) danas je odgodila odluku o suspenziji i kazni prvaka UFC-a u lakoj kategoriji Seana Sheka. Odluka od odgodi odluke donesena je nakon četverosatnog saslušanja u Los Angelesu.  Odluka o suspenziji će biti donesena 13. studenog kada će se komisija ponovo sastati.

Sean Shark je na UFC-u 73 uspješno obranio titulu prvaka protiv Hermesa Franca. Nakon borbe, na službenom testiranju za nedopuštene supstance, pronađen je anabolički steroid Nadrolon i vrlo povišene razine testesterona. Sherk je odmah bio kažnjes sa 2500 dolara i suspenzijom od 365 dana.

Razlog odgode odluke je izjava Julia Ramireza, člana komisije, koji je primjetio da sam sadržaj žalbe dug 17 stranica koji je poslao Howard Jacobs, Sherkov odvjetnik, uopće nije stigao do ostalih članova komisije. Unatoč tome što je žalba bila poslana prošli petak, i što je izvršni direktor Armando Garcia potvrdio da je primio žalbu, ostali članovi Komisije je nisu niti vidjeli.

Iz nekog razloga Sean Sherk i druga dva borca koji su bili na žalbi, morali su oslušati 3 odvojene prezentacije o korištenju steroida i procedurama testiranja u ukupnom trajanju od 3 sata.

Howard Jacobs je ipak prije odgađanja odluke dobio priliku prezentirati svoj slučaj. Generalna ideja obrane jest nejasna odgovornost za uzorke urina koji su slani u laboratorij u Las Vegasu. Nema dokumentacije o uzorcima od kada su napustili ruke inspektora Mikea Figureoa sve do dolaska u sam laboratorij. Također, Jacobs tvrdi da nema dokumentacije od FedEXa koji je radio sam transport. Dotični dokumenti iz FedEXa su navodno došli do Komisije tek danas.

U slučaju da se i 13. sudenog odbije Sherkova žalba vjerojatno će izgubiti pojas u lakoj kategoriji (do 70kg). Sherk tvrdi da bi ga takav razvoj događaja koštao 500 000 dolara u isplatama od UFC-a i od sponzora. Naknadno, tvrdi da iz UFC-a još nema ni spomena potencijalnih novih borbi za njega.

Ironično, ako Sherk zaista ostane bez titule to bi značilo da će UFC imati čak dvije titule koje stoje u limbu. Ostavka Randya Couturea je stvorila prazan prostor na vrhu teške kategorije, a sada je i laka kategorija u opasnosti da ostane bez prvaka.

1599
Kategorije: MMA
Nek se čuje i Vaš glas

Morate se logirati ili registrirati da bi mogli napisati komentar
Najpopularnije
Najnovije