Autor:
Datum objave: 01.06.2008
Komentari:
Morate se logirati ili registrirati da bi ocijenili ovaj članak
0,00


ODLIČNA PREDSTAVA HRVATSKIH GLADIJATORA

Najbolji hrvatski borci nastupili sinoć u sklopu borilačkog spektakla Trg u Plamenu koja se održavala na glavnom zagrebačkom trgu. Nikica Gulin, Marko Igrc, Maro Perak, Frane Radnić, Damir Tovarović i Emil Zoraj su sinoć podigli atmosferu na Trgu bana Jelačića pred glavnu borbu večeri i obrani naslova prvaka Vedrana Akrapa protiv Rusa Alexeya Chirkova.

1.     borba

NIKICA GULIN VS. TAMAS BALLA – predaja u prvoj rundi

Član Teama Nokaut Zagreb, Nikica Gulin ulazi u ovu borbu s dvije pobjede i jednim porazom. Nasuprot njemu je i ne tako iskusni Mađar Tamas Balla na prvi pogled dosta žilaviji od našeg borca. Gulin kojemu je bazna disciplina bila karate, napada odmah po početku borbe. Ulazi u protivnika i osigurava „takedown“. Mađar se izvlači i dolazi u dominantnu poziciju gdje ima Gulina. Na čuđenje publike sudac prekida borbu, nikome nije jasno zašto. Balla je predao, a bolan izraz njegova lica i ruka na rebrima rekla je svoje. Kasnije smo saznali kako je Mađar već imao slomljeno rebro tako da je trebalo samo malo da se borba prekine. Predajom u prvoj rundi pobjedio je Nikica Gulin.

Balla VS. Gulin

„Stisnuo sam ga nogama, takozvanim škarama i natjerao ga da tapka. Saznao sam za meč prije mjesec i pol dana a intezivno treniram od nove godine tako da sam bio spreman za ovu borbu.“ – izjavio je Gulin kasnije. Nikica je 2006. godine u listopadu nastupio u Poljskoj na Konfrontacija Sztuk Walki 6 gdje je u prvom krugu turnira osmorice izgubio od Igora Kolacina. Nakon toga je uzeo stanku i riješavao obveze na fakultetu a ovom borbom se htio vratiti u ring i pred zagrebačkom publikom pobjediti. „Bila mi je velika čast boriti se pred zagrebačkom publikom na Trgu bana Jelačića. Što se tiče daljnjih planova još ništa ne znam, očekuju me obveze na faksu a zatim opet borbe.“

2.     borba

MARKO IGRC VS. MARO PERAK – neriješeno

Dvojica hrvatskih Ultimate Fight boraca koja obećavaju. Marko Igrc s jedne strane sa svojih 8 pobjeda i Maro Perak s druge strane u uzlaznoj putanji s 11 borbi i 11 pobjeda. Perak kao i uvijek jako samouvjeren ulazi u ring. Borba počinje, Perak odmah kreće u napad i pogađa middle kick. Ulazi u Igrca i osigurava „takedown“. Ubrzo Igrc borbu dovodi u drugu poziciju gdje pokušava giljotinom završiti borbu. Perak se izvlači i ispucava „soccer kick“. U nastavku Igrc stvara prednost polugom na ruci koju nije uspio do kraja izvući ali je dosta naštetio svom protivniku. Maro je vidno iscrpljen ali ipak jednim low kickom ruši protivnika i ponovno ispucava „soccer kick“. Borba je nakon 2 runde izjednačena, a ni extra runda ne donosi pobjednika. Suci ovu borbu proglašavaju neriješenom. Hoće li biti revanša, hoće. Obojica boraca su zainteresirana. Kasnije iz neslužbenih izvora doznajemo kako je dubrovački borac Maro Perak završio u bolnici zbog ozljede ramena. Naša redakcija ga je pokušala kontaktirati ali bezuspješno, javlja nam se automatska sekretarica.

Perak VS. Igrc

3.     borba

DAMIR TOVAROVIĆ VS. MILCO DALESIC – TKO R1

Splitski Pitbull upisuje još jednu pobjedu tehničkim nokautom. Tovarović u borbu s Talijanom kreće s distance, taktički boksačkim tehnikama otvara protivnika, pogađa ga u jetru i sudac broji. Nakon odbrojavanja Tovarović uviđa priliku za završetak i još jednom pronalazi jetru protivnika i šalje ga na pod. Pobjeda Tovarovića tehničkim nokautom u 1. rundi.

Damir Tovarović

„Dogovorio sam se s Žajom da od početka krenem s lakšim tempom, s nekih 60%. Kasnije sam ga pogodio u jetru i još je samo trebalo završiti borbu.“- izjavio je Tovarović.

Tovarović je prije dva tjedna na splitskim gripama imao meč s Crnogorcom Mirkom Vlahovićem koji je završio neriješenim rezultatom. Upitali smo ga da nam malo prokomentira borbu.“Na obračunu u ringu 8 sam imao ozljedu, hematom na nozi koji me mučio prilikom svakog udarca. Sve u svemu, mislim da sam bio bolji u toj borbi, a suci su proglasili neriješeno.“ – kaže nam Tovarović i iznosi planove za budućnost: “Planovi za dalje, par dana odmora da zaliječim ozljede a onda me očekuje borba za titulu u Imotskom.“

4.     borba

FRANE RADNIĆ VS. ANIS KAABOURI – TKO R3

Što reći za ovu borbu, već provjerena kvaliteta Frane Radnića. Tehnički odlično odrađena borba iako je Radnićev borac izgledao dosta smiješno i nedorastao izazovu. Radnić početkom borbe kreće s distance, ne srlja, pogađa protivnika. Vidno bolji poigrava se s protivnikom i kombinacijama ruku i nogu pogađa protivnika. Pred kraj druge runde Radnić direktom pogađa Francuza u bradu i šalje ga na pod, sudac broji a Francuza spašava gong. U nastavku Radnić nastavlja istim tempom, Francuz nešto pokušava ali uzaludm, Radnić ispucava high kick i kraj borbe. U 55. sekundi treće runde tehičkim nokautom Radnić završava borbu.

Frane Radnić

5.     borba

EMIL ZORAJ VS. AYDIN TUNCAY – TKO R2

Aydin Tuncay sa svojih 27 pobjeda i 11 poraza nije se činio uvjerljiv protivnik našem WTK i WBC prvaku. Turčin je plešući zabavljao publiku dok se čekao Emil Zoraj da dođe u ring. Borac za kojeg Eurosport-ov komentator kaže da je“jak ko bik“, agresivan i buldog, Zoraj nije dao ni naznake u ovoj borbi da mi ga Tuncay mogao ugroziti. Od prve minute kreće oštro, radi seriju udaraca, direktom otvara i aperkatom pogađa. Low Kickom četiri puta ruši protivnika na pod. Druga runda, Zoraj ulazi radi seriju, high kick u glavu i kraj borbe, publika na nogama. Tehničkim nokautom u drugoj rundi pobjedu odnosi Emil Zoraj.

Emil Zoraj u društvu atraktivnih Brazilki

5117
Kategorije: Kick & Thai Boxing
Nek se čuje i Vaš glas

Morate se logirati ili registrirati da bi mogli napisati komentar
Najpopularnije
Najnovije