Autor:
Datum objave: 01.06.2008
Komentari:
Morate se logirati ili registrirati da bi ocijenili ovaj članak
0,00


Odlični nastupi Tigrova

Dana 17. svibnja,  u Splitu, u dvoranama Bazena Poljudi,  održalo se je natjecanje otvorenog karaktera, nazvano Mali Zmaj, na koje su nastupili najmlađi natjecatelji iz najboljih klubova, te na kojem je nastupilo i 16 članova karlovačkog Tigra. Trener Tigra, Zoran Cicvara, poveo je na ovo natjecanje sve svoje mlađe natjecatelje na koje računa u budučnosti.  Ipak, neki nisu mogli ići zbog bolesti, tako da ovaj sastav nije bio kompletan.Bit natjecanja je bila u tome da se provjere mogućnosti svakog natjecatelja i nedostatci otklone u narednih godinu dana kako bi se  u idučoj godini prvi sastav mlađih kadeta popunio sa njima. Najbolje borbe prikazali su Antonio Šiljac, koji je svoje protivnike lako i ubjedljivo eliminirao. Prvo je pobijedio Šulentu iz Makarske 6-0, zatim Bogdana iz Marjana sa 6-0, in a kraju Puharića iz Makarske sa 7-1.

Spremni za smjenu generacije

Antonio Mlinac je također bio iznimno ubjedljiv, te je pobijedio u prvoj borbi Topića iz Mornara Split 6-0, zatim Tigra Thomasa Valentića 5-1 i u finalu Rene Javorića Ilića iz Zaboka 4-3.

Edis Sušić je imao dvojicu protivnika i prvi mu je predao Vojaković iz Zaboka, a drugi je meč bio iznenadjenje , jer je pobijedio apsolutnog favorita Merčepa iz Makarske rezultatom 6-0.

Zlatne medalje su još osvojili Hrvoje Grčić i Ivana Cerovac. Srebrne medalje su osvojili Aron Vrnoga, Sara Protulipac i Dora Cindrić, dok su bronce osvojili Javorović Mihael, Valentić Thomas, Kordić Luka, Penić Andrej, Mlinac Matej i Karlo Valentić. Medalje nisu uspjela osvojiti samo dva tigra i to Fran Spudić i Mihovil Moškun, ali će biti bolje drugi puta. Tigar je ovo natjecanje iskoristio i kao izlet, te je cijela ekipa nakon natjecanja posjetila plažu u Splitu podno Marjana i prošetala se vidikovcem iznad rijeke Krke. Trener Tigra Zoran Cicvara je iznimno zadovoljan postignutim i pojedinačnim i ekipnim uspjehom uspjehom.

Pehari za najbolje

Tigar ekipno najbolji klub Hrvatskog Kupa za junior, Antonio Hodak najbolji natjecatelj

Tigrovi su 18. svibnja nastupili i u Varaždinu na Hrvatskom Kupu za juniore u disciplini semi kontakt. Nastup Tigrova je od početka bio superioran, jer su Tigrovi u svim disciplinama pokazali izvrsnu tehniku, te su uglavnom iz borbi izlazili kao pobjednici. Najljepše borbe je prikazao Antonio Hodak koji je svoje protivnike eliminirao rezultatima 6-0 i 6-0, pa nije bilo dvojebe kod izbora za najboljeg natjecatelja Hrvatskog Kupa. Pehare za 1. mjesto su još osvojili i Igor Predović i  Marino Štefanac, koji su bili ubjedljivi i niti trenutak njihova pšobjeda nije dolazila u pitanje. Perhare za 2. mjesto osvojili su Jelena Puškarić, Antonio Protulipac, Robert Višnjić i Šiljac Davor, dok su pehare za 3. mjesto osvojili Matija Žužinjak, Josip Cicvara, Matija Matasić i Magdalena Grubić. Korak do pehara ostao je Adam Blauhorn koji je u eliminacijskim borbama poražen.

Najbolji klub na Hrvatskom Kupu za juniore - Varaždin

Sljedeće natjecanje na kojem Tigrovi nastupaju je na rasporedu 06.-08. lipnja u Italiji u gradiću Salsomaggioreu, gdje se održava Svjetski Kup u svim neringovnim disciplinama ( semi i light kontakt za sve uzraste ). Na navedenom natjecanju se očekuje između 1.500 – 2.000 natjecatelja iz cijelog svijeta. Nakon Svjetskog Kupa Tigrovi koji su članovi Hrvatske kickboxing reprezentacije, započinju tromjesečne pripreme koje će se jednim dijelom održavati na starom gradu Dubovcu, a drugim djelom u odmaralištu Stoimena u Crikvenici te trećim djelom u dvorani Tae kwon do kluba Maksimir u Zagrebu.

3896
Kategorije: Kick & Thai Boxing
Nek se čuje i Vaš glas

Morate se logirati ili registrirati da bi mogli napisati komentar
Najpopularnije
Najnovije