Autor: Admin
Datum objave: 11.07.2012
Komentari:
0,00


ODRŽANO NADMETANJE VETERANA

Povodom dana Grada Karlovca

Povodom rođendana grada Karlovca u dvorani Atomsko sklonište na Rakovcu i vanjskim terenima oko nje, a u organizaciji Taekwondo kluba Karlovac, u subotu 7. srpnja je održano zanimljivo nadmetanje veterana taekwondoa, juda, karatea, wushua i taichia.

 

Veterani tih sportova i vještina prezentirali su svoje borbe protiv jednog ili više zamišljenih protivnika - poomsae, forme i kate.

 

Mnogobrojnim štovateljima borilačkih umijeća slikovitim i praktičnim izvođenjem su pokazane razlike i sličnosti koje krase spomenute vještine i sportove.

 

Sve se to odvijalo pred legendom borilačkih vještina i sportova, velemajstorom Zdravkom Barešnikom (8. Dan juda) i njegovim asistentom Zdravkom Bajzekom, te predstavnicima Hrvatskog taekwondo saveza Slobodanom Medićem i Tihomirom Horvathom i predstavnikom TSKŽ Nikolom Carom, koji su zapravo stručno vezani uz prikazano. Zajednički stav stručnog tijela je da nas spaja taj vid vještine, koju krasi umijeće, harmonija, dinamika, estetika i koordinacija pokreta, a sve je prožeto snagom i brzinom obrane i napada na jednog ili više protivnika.

 

Druženje i slavlje protegnulo se duboko u noć.

 

Sve to ne bi bilo toliko bajno da nisu nastupili veterani pojedinih sportova i vještina, koji su oduševili nazočne:

 

Judo:

Nikola Bučan, Andrija Lisjak

 

Karate:

Jadranko Jurčević, Žarko Šenjuk, Željko Puzjak

 

Taekwondo:

Veljko Mesarov, Zdravko Ferenčina

Vlatka i Igor Šavor Radičević

Zdravko Dumenčić, Ines Doleček, Davor Pleskina

 

Wushu i Tai chi:

Nikola Maričić

 

2514
Kategorije: Zanimljivosti
Tagovi: Zanimljivosti, Taekwondo
Nek se čuje i Vaš glas
Vaše ime:
Vaša poruka:
Najpopularnije
Najnovije