Autor: mi
Datum objave: 20.08.2016


OI: Trostruki svjetski prvak i budući UFC-ov borac Makhov ispao u prvom kolu

Trostruki svjetski prvak i brončani s Olimpijskih igara u Londonu, Bilyal Makhov, ispao je u prvom kolu u kategoriji do 125 kilograma slobodnim stilom.

Budući UFC-ov borac poražen je u kvalifikacijama od Ukrajinca Alena Zasieieva. Rezultat je bio 2-2, a Zasieiev je izjednačio rušenjem nakon što je gubio 2-0, 20 sekundi prije kraja i izborio prolaz.

Prvog dana natjecanja slobodnim stilom ispala su petorica svjetskih prvaka.


Svjetski prvak i pobjednik iz Londona Jordan Burroughs ispao je u četvrtfinalu kategorije do 74 kilograma rezultatom 3-2 od Aniura Gedueva. Rus je na kraju osvojio srebrnu medalju izgubivši u finalu od Iranca Hassana Aliazama Yazdanicharatija.

Amerikanac Burroughs imao je priliku kroz repasaž doći do bronce, ali je izgubio s 11-1 od Uzbekistanca Bekzoda Abdurakhmonova.


 KHINCHEGASHVILI vs. HIGUCHI 



U sudaru aktualnih svjetskih prvaka u kategoriji do 57 kilograma, Vladimer Khinchegashvili u četvrtfinalu je pobijedio prvaka svijeta u kategoriji do 61 kilograma Azerbajdžanca Hajija Alieva s 5-3. Gruzijac je bio srebrni u Londonu, a u Riju je stigao do zlata pobjedom nad Japancem Reijem Higuchijem


20-godišnji Higuchi dan je počeo pobjedama nad svjetskim prvakom iz 2014., Korejcem Kyong-Il Yangom, a potom i nad svjetskim prvakom iz 2013. Hassanom Rahimijem iz Irana. Rahimi je prethodno u četvrtfinalu sa 6-1 eliminirao dvostrukog svjetskog prvaka Rusa Viktora Lebedeva.



Foto: Gabor Martin


1610
Kategorije: Hrvanje
Tagovi: Bilyal Makhov
Najpopularnije
Najnovije