Autor: mi
Datum objave: 20.06.2019


Oleinika sponzorira fond s milijardama uloženim u kanabis

Neki UFC-ovi borci bili su vrlo glasni po pitanju legalizacije kanabisa i prije nego se to počelo ostvarivati u Sjedinjenim Američkim Državama.

Uz to, kazne za pozitivne doping testove na marihuanu bile su suludo visoke kao i broj UFC-ovih boraca pozitivnih na supstancu. 


Danas je prag tolerancije razine THC-a u tijelu nešto veći, ali je marihuana i dalje na popisu zabranjenih sredstava.


Kako se vremena mijenjaju i kompanije koje se bave vrlo unosnim biznisom s kanabisom okrenule su se bazi u kojoj ima puno rekreativnih konzumenata.


Tako je Oleksiy Oleinik, koji s obitelji živi na Floridi,  potpisao sponzorski ugovor s investicijskim fondom čijim se dionicama trguje na burzi, štoviše najvećim na polju kanabisa, ETF-om.


Tako je ETF Managers Group LLC postao službeni sponzor 'Boa Constrictoru'.

Kompanija je najpoznatija po ETFMG Alternative Harvest ETF-u koji je u kompanije povezane s tržištem kanabisa investirao milijardu i 100 milijuna dolara.


"Ovo nije nešto što se često viđa u praksi. Mi tražimo jedinstvene sponzorske prilike na zadovoljstvo sektora koji naš proizvod predstavlja i na zadovoljstvo publike do koje pokušavamo doprijeti, komunicirati s njom i educirati je" izjavila je direktorica marketinga EFTMG-a Tricia Vanderslice.


Dodala je i da ovo sponzorstvo ima za cilj privući investitore koji ne prate financijske medije, ali bi mogli biti fanovi UFC-a.


Iako je ovakvo sponzorstvo relativna novost za SAD i ostatak svijeta, 90-ih godina prošlog stoljeća i početkom tisućljeća kompanije koje su se bavile kanabis biznisom u Nizozemskoj sponzorirale su brojne kick boks i Muaythai priredbe, kao i neke borce, među kojima je najpoznatiji trostruki pobjednik K-1 Grand Prixa Remy Bonjasky kojemu je sponzor bio Greenhouse Seeds Co.



Prošlog mjeseca UFC je potpisao partnerski ugovor s kompanijom Aurora Cannabis Inc. koja će provoditi istraživanje o vezama CBD proizvoda koji se dobivaju iz kanabisa i zdravlja sportaša.


41-godišnji Rus sljedeću borbu ima 20. srpnja u San Antoniju protiv Walta Harrisa.


687
Kategorije: MMA, Zanimljivosti
Tagovi: UFC, Zanimljivosti
Najpopularnije
Najnovije