Autor: mi
Datum objave: 29.08.2017


Ortiz: Joshua još ima nekoliko dana da pristane na borbu ili će mu oduzeti pojas

Nedavno su se pojavile informacije da je Luis Ortiz odlučio prihvatiti borbu s WBC-ovim prvakom Deontayom Wilderom umjesto svog prava kao obveznog WBA izazivača na borbu s Anthonyjem Joshuom.

Također su već izašle vijesti da će se Joshua u listopadu u Walesu boriti s obveznim IBF-ovim izazivačem Kubratom Pulevim.


Ortizov tim smatra da su oni u prednosti pred Bugarinom, ali su i dodali da im za pripreme trebaju 3-4 mjeseca.

Ortizov menadžer Jay Jimenez rekao je da nisu pristali na borbu s Wilderom, te da i dalje žele da federaciji prisili Engleza na borbu s Kubancem.

Izjavio je da je 38-godišnji Ortiz zainteresiran za borbu s Wilderom, ali s WBA pojasom oko struka.

"Nikakav dogovor nije postignut za borbu s Deontayom Wilderom. Čekamo WBA i Joshuu. Luis je spreman na borbu s Joshuom, ali Joshua izbjegava kubanskog ljevaka kao smrtonosnu kugu. Bit je da su i Eddie Hearn i Joshua izjavili da se bore s Pulevim, ali ništa nije potvrđeno. WBA im je dao rok do 3. rujna i ostalo im još nekoliko dana" izjavio je Jimenez za Boxing Scene.


"Ostalo je još 5 dana i ako se ne želi boriti s velikim Kubancem, WBA bi mu trebao uzeti pojas i dati ga Luisu tako da se može boriti s Wilderom u superokršaju titana."

"Ako WBA prekrši svoja pravila i oprosti Joshui, nećemo imati izbora no sučeliti se s Wilderom 4. studenog. Luis će se boriti protiv bilo kojeg od njih i za razliku od Joshue i Wildera ima vjere u sebe i ujedinit će sva četiri pojasa."


Obvezni WBC-ov izazivač Bermane Stiverne, koji je trebao biti sljedeći Wilderov protivnik, uzeo je novac i dozvolio Amerikancu da dogovara borbu s Ortizom.

1158
Kategorije: Boks
Tagovi: WBA, Anthony Joshua, Luis Ortiz
Najpopularnije
Najnovije