Autor: mi
Datum objave: 12.08.2016


Osnovana udruga s ciljem sindikalnog udruživanja UFC-ovih boraca

Osnovana je nova organizacija s ciljem sindikalnog udruživanja UFC-ovih boraca.

Professional Fighters Association (PFA) osnovan je s ciljem postizanja kolektivnog ugovora za sportaše u UFC-u.

Organizacija ima podršku velikih sportskih sindikata  poput onih u NFL-u i MLB-u.

"PFA neće biti samo sindikat boraca, već će biti upravljan isključivo od strane boraca. Borci će kontrolirati svoju vlastitu sudbinu" piše u priopćenju.


Udrugu vodi dugogodišnji agent iz bejzbola Jeff Borris, odvjetnik za radno pravo Lucas Middlebrook i ekonomist Andrew Zimbalist. Borris je predstavljao velika imena poput barryja Bondsa i Josea Canseca. middlebrook je u svijetu MMA-a najpoznatiji kao odvjetnik Nicka Diaza i savjetnik je sindikata u američkoj nogometnoj ligi (MLS), sindikatu NBA sudaca i zaposlenika Southwest Airlinesa.

U rad bi trebao biti uključen i MMA Fighters Association (MMAFA) kojeg, između ostalih, podržavaju Randy Couture i Cung Le.

UFC-ovi borci su u statusu samostalnih djelatnika i na sudu će morati osporiti taj status ako se žele sindikalno organizirati.


UFC je nedavno prodan za 4 milijarde dolara. Procjene su da ja najveća MMA promocija svijeta borcima isplaćivala od 14 do 15 posto profita, dok je u drugim velikim sportovima udio 40 i više posto.


"Vaga je predugo bila na strani UFC-a. Vrijeme je da borci, oni koji su i zaslužni za UFC-ov uspjeh, dobiju pravedan dio" stoji u priopćenju PFA.


Ispod možete pogledati poziv Randyja Couturea, člana MMAFA, koji moli fanove za podršku borcima.



798
Kategorije: MMA
Tagovi: UFC, Randy Couture, MMA
Najpopularnije
Najnovije