Autor: Admin
Datum objave: 08.05.2013
Komentari:
5,00


OTVARANJE OLIMPIJSKOG TAEKWONDO CENTRA U SPLITU

I zida slave splitskih osvajača olimpijskih odličja

Taekwondo klub Marjan na čelu s predsjednikom Tonijem Tomasom te sestrama Anom i Lucijom Zaninović nakon dvije godine radova napokon je dobio veliki prostor na više od 800 kvadrata u kojem će se pripremati za nadolazeća prvenstva u novom olimpijskom ciklusu Rio 2016.

 

U sklopu olimpijskog centra nalazi se velika teretana, dvije dvorane, prostori za masažu, sauna.....

 

Na platou ispred samog centra napravljen je svojevrsni zid slave, točnije nacrtani su i osvijetljeni veliki grafiti i slike sa imenima brojnih splitskih osvajača olimpijskih odličja; Đurđica Bjedov, Bernard Bajdo Vukas, Ratomir Tvrdić, Deni Lušić, Igor Boraska, Petar Metličić, Mario Ančić, Boško Čavka, Blanka Vlašić te Ana i Lucija Zaninović.

 

Ukupno je Split dobio osvajače olimpijskog odličja u deset sportova te je samim time na zidu po jednog predstavnika dobio svaki od tih sportova.

 

U samom protokolu želja nam je da pozdravni govor održi ministar Znanosti, obrazovanja i športa dr.sc. Željko Jovanović te da nakon toga proslavljeni olimpijci i sportaši, odnosno članovi njihove obitelji jedan po jedan otkriju svoju sliku na platou ispred centra.

 

Nakon nekoliko klapskih pjesama i rezanja vrpce uslijedio bi domjenak i obilazak novog olimpijskog centra.

 

Datum otvaranja je 16.05.2013., četvrtak, s početkom u 20:00 sati na zapadnoj strani sportskog centra Gripe, Osječka 12 u Splitu.

 

Na svečanu ceremoniju otvaranja pozvani su između ostalih ministar Željko Jovanović, Petar Skansi, Igor Štimac, Alen Bokšić, deset olimpijaca sa zida slave, predstavnici Grada, Županije, Hrvatskog taekwondo saveza, Splitskog saveza športova, Javne Ustanove športski objekti.....

2928
Kategorije: Taekwondo
Tagovi: Taekwondo, HTS
Komentari
# 2 Dana 08.05.2013 - 17:21 tkd ... je rekao/la:
Neupuceni vjerojatno ne znaju da se tkd u Splitu bavi ogroman broj djece,iza nogometa drugi po brojnosti.Steta je samo sta u Splitu osim tkd Marjan ima jos dosta klubova koji financijski nisu tako mocni,puno je talentirane djece i tkd je jedan prekrasan sport.Olimpijski centar je divan i tamo djeca treniraju u predobrim uvjetima,dok ostali klubovi nemaju niti da djecu odvedu na osnovne turnire ,a kamoli turnire A kategorije,normalno da nije pracen jer je premalo,nista zastupljen u medijima.
 
# 1 Dana 08.05.2013 - 13:16 K-1 ... je rekao/la:
Žalosno je koliko se novca troši na taj sport a jedna sestra osvojila broncu a druga ispala u prvoj borbi na Olimpijadi. Da je taj novac podjelit Splitskim klubovima na jednake dijelove vidili bi rezultata. Bacaju se milijuni u vitar a taj će sport maknit sa Olimpijade jer je najmanje gledan i pračen.
Nek se čuje i Vaš glas
Vaše ime:
Vaša poruka:
Najpopularnije
Najnovije