Autor: Admin
Datum objave: 18.05.2013
Komentari:
0,00


OTVORENJE OLIMPIJSKOG CENTRA I ZIDA SLAVE

Uveličali brojni sportaši

U Splitu je na Gripama održana svečanost otvaranja olimpijskog taekwondo centra i zida slave splitskog sporta koju su uveličali brojni sportaši, osvajači olimpijskih odličja, svjetskih prvenstava….

 

Među brojnim uzvanicima vrijedi spomenuti Igora Štimca, Đurđicu Bjedov, Anu i Luciju Zaninović, Denija Lušića, Igora Borasku, Boška Čavku…..

 

Punih godinu i pol dana trajali su radovi na najvećem infrastrukturnom projektu taekwondo kluba Marjan, olimpijskom centru sa dvije dvorane za taekwondo i velikom teretanom. Ukupno je to deseta dvorana u gradu pod Marjanom za ovaj klub koji broji nevjerojatnih 800 članova. Na taj su način Ana i Lucija Zaninović, ali i brojni drugi sportaši Marjana dobili adekvatan prostor u kojem će se marljivo graditi i stvarati nove medalje.

 

S obzirom da su Splićani kroz povijest osvojili 37 olimpijskih odličja u deset sportova pred ulazom u olimpijski centar napravljen je i svojevrsni zid slave sa umjetničkim grafitima, predstavnicima  svakog od tih sportova.

 

Tako su grafit Bernarda Bajde Vukasa otvorili Igor Štimac i Zvonko Bego, osvajač olimpijskog zlata u Rimu 1960. te bivši igrač Hajduka i Bayerna.

 

Đurđica Bjedov, vlasnica dva olimpijska odličja sama je otvorila svoj grafit, upravo kao i Deni Lušić, dvostruki zlatni olimpijac u vaterpolu u Los Angelesu i Seoulu.

 

Osobno su svoje grafite otvorili i Igor Boraska, brončani iz Sydneya, Ana i Lucija Zaninović te Boško Čavka, trener Nikole Pešalova i Gorana Ivaniševića koji je ujedno i najzaslužniji za dovođenje Nikole Pešalova pod hrvatski stijeg.

 

Platno Jugoplastikine legende Rate Tvrdića otkrio je njegov sin, Ozren Matijašević je kao dopredsjednik HRS-a otvorio sliku Petra Metličića, Ivan Veštić je bio na svečanosti ispred Blanke Vlašić dok je Marija Ančića zamijenio trener HTS-a Ivan Benzinović.

 

U ime HOO-a iz Zagreba je stigao Gordan Kožulj, iz Grada dogradonačelnici Jure Šundov i Anđelka Visković…….

 

1589
Kategorije: Taekwondo, Zanimljivosti
Tagovi: Taekwondo
Nek se čuje i Vaš glas
Vaše ime:
Vaša poruka:
Najpopularnije
Najnovije