Autor: mi
Datum objave: 05.04.2019


Otvoreno prvenstvo će pomoći rastu ITF taekwondoa u Hrvatskoj

U subotu se u Slatini ordžava Otvoreno prvenstvo Hrvatske u ITF taekwondou.

Prijavljeno je 180 sudionika iz četiri države.

Ovaj turnir korak je naprijed za rast ove tvrđe verzije taekwondoa.

"Nakon što par godina nije bilo nekog većeg natjecanja vraćamo se s Otvorenim prvenstvom. Ovaj turnir je važniji za mlađe natjecateljske skupine" rekao nam je organizator Stjepan Gal.


"Napravili smo sve što je potrebno da turnir prođe u najboljem redu, elektronika je postavljena i spremni smo. Cilj je da ovaj turnir raste i postane tradicionalan. Za iduću godinu počet ćemo ranije s pripremama jer su nam se javili i klubovi iz Bugarske, Rumunjske i Rusije koji bi rado došli."


"ITF je u Hrvatskoj relativno slab iako se mi borimo po svuda. Savez je ponovno počeo djelovati prošle godine. Okupljeno je 15 klubova s ciljem podizanja ITF taekwondoa."


"Iskreno, za ovaj turnir nismo najzgodnije pogodili datum jer se u subotu održava i Prvenstvo Hrvatske u kickboxingu u Kostreni. Mnogo boraca iz ITF taekwondoa bori se u različitim disciplinama kickboxinga. Naši poznati i odlični borci i treneri Zelg Galešić i Leo Komšić krenuli su iz ITF taekwondoa, koji je puno tvrđa verzija ove borilačke vještine."


611
Kategorije: Taekwondo
Tagovi: ITF Taekwondo
Najpopularnije
Najnovije