Autor: mi
Datum objave: 09.04.2019


Overeem: Da se nisam stalno selio odavno bih već bio u mirovini

Alistair Overeem kaže da ga je aktivnost i radoznalost održala sve ove godine na vrhu.

38-godišnji Nizozemac tijekom karijere promijenio je niz dvorana. Ime je stvorio u Golden Gloryju, a tijekom karijere surađivao je i s Mikeom Passenierom, Robertom Flamingom, Lucienom Carbinom, Blackziliansima i u Jackson-Wink timu.

Nakon što je napustio dvoranu Grega Jacksona i Mikea Winkeljohna novi je dom pronašao na nadmorskoj visini od 1600 metara u Denveru. Trenira u Elevation Fight Teamu s bivšim protivnikom Curtisom Blaydesom.


"Da sam ostao na jednom ili dva mjesta do sada bih već bio u mirovini. Kao borac ne možete raditi kompromise. To nije za svakoga. Par puta sam se iskompromitirao i nakon toga je bilo sve ili ništa. Morao sam napraviti neke promjene ako sam mislio nastaviti karijeru" izjavio je 'The Reem' na MMA Houru.

"Vratimo se mom posljednjem porazu od Curtisa Blydesa. U biti to mi je bio drugi uzastopni poraz, prije toga sam izgubio od Francisa Ngannoua

. Tada sam trenirao kod Jacksona. Ta dvorana je imala dobru kemiju, ali tada je već bilo gotovo. A ja sam se i dalje želio boriti i nije imalo smisla nastavljati s nečim što ne funkcionira za mene. Morao sam ponovno razmisliti i donijeti neke odluke. Iako sam imao 37, već 38 godina tada osjećao sam da se i dalje mogu boriti i da mi je to potrebno."


Overeem je ulaskom u novi tim prekinuo niz od dva poraza. Prošlog studenog u Pekingu je krajem prve runde nokautirao bivšeg FNG-ovog prvaka Sergeja Pavlovicha u njegovom debiju za američku promociju.


U kavez se vraća 20. travnja u St. Peterburgu protiv Alexeya Oleinika koji je zamijenio provotno najavljenog Alexandera Volkova.


"Ne zaboravite ja treniram već 26 godina. Natječem se 22. Prvu borbu sam imao 1997. Meni je to očito. Jasno je da ćete u tom vremenu promijeniti bar nekoliko dvorana."


"Ponekad se izgubi kemija i izgubi se jasan put. Vama je jasno da se i dalje želite boriti, ali ne vidite kako bi trebali nastaviti s istim timom. Kad nestane komunikacije vrijeme je za promjenu. U mojih 26 godina treninga promjena je svaki put bila dobrodošla. Jedini put kad ta promjena nije bila dobra bilo je kad sam se pridružio Blackziliansima. To je bilo užasno, kao što je vrijeme i pokazalo. I tada sam napravio promjenu i otišao u Jackson's MMA i bio tamo dok je trajalo."


"To je kao i u svakoj vezi. I u vezi se izgubi kemija, zar ne? Savršeni brak ne traje zauvijek. Nažalost, u prošlosti sam morao odlaziti od trenera s kojima sam bio u dobrim odnosima jer je to bilo najbolje za moju karijeru. Želim se boriti, želim najbolje za svoju karijeru i time sam se i vodio većim dijelom karijere. Ponekad ćete zbog toga morati reći zbogom ljudima i timovima kako bi ostvarili taj cilj."


Overeem se pridružio Elevationu nakon poraza od Curtisa Blaydesa. Svog bivšeg protivnika sada smatra najdražim timskim kolegom. 28-godišnji Blaydes u lipnju prošle godine nokautirao je Overeema u trećoj rundi borbe u Chicagu.


"On je sjajan borac i sjajan sportaš. Uz to je i odličan momak. Zaista mi je drag. U ovih 26 godina trenirao sam s puno profesionalaca, puno prvaka, puno čvrstih boraca i Curtis mi je jedan od najdražih. Uopće nema ego. Ne raspravljamo o našoj borbi. Dižemo jedan drugoga na višu razinu i sjajno je biti dijelom ovog tima i pomagati mu na njegovom putu ka slavi."




806
Kategorije: MMA
Tagovi: Alistair Overeem, Curtis Blaydes
Najpopularnije
Najnovije