Autor: mi
Datum objave: 05.12.2019


Overeem: Furyja bi uništili u UFC-u

Alistair Overeem (45-17-1NC, 10-6 UFC) ovog vikenda u Washington DC-u bori se s novom zvijezdom u usponu Jairzinhom Rozenstruikom (9-0, 3-0 UFC).

31-godišnji Surinamac je u prve tri borbe u najjačoj svjetskoj MMA promociji ostvario 3 nokauta, posljednji početkom studenog kada je za samo 29 sekundi nokautirao bivšeg UFC-ovog prvaka u teškoj kategoriji, 40-godišnjeg Andreja Arlovskog.


Samo nešto više od mjesec dana kasnije borit će se s novim velikanom. ‘Bigi Boy’ je uskočio zamjena za Walta Harrisa čija je pokćerka ubijena.

“Imao sam dug kamp. Očekivao sam da ću se boriti ranije, ali to se nije ostvarilo pa sam samo nastavio. Više sam nego spreman u subotu nekome isprašiti dupe” izjavio je 39-godišnji ‘Reem’ u razgovoru s Helen Yee.


“Rozenstruik je imao dobar niz u UFC-u, bio je dobar u posljednjoj borbi s Andrejom Arlovskim. Sretan sam što je prihvatio borbu. Čuli smo nesretne vijesti o Waltu i razumijem da je morao otkazati.”


Rozenstruik je u MMA došao iz kick boksa. Rođen je i odrastao u Surinamu, ali je kao i većina njegovih slavnijih suanrodnjaka poput Remyja Bonjaskog i Tyronea Sponga proboj počeo iz Nizozemske. Surinam je bivša nizozemska kolonija i nizozemski je službeni jezik u toj zemlji.


Overeem je MMA karijeru počeo 1999. kada je imao i svoj prvi kick boks meč. 2010. je pobjedama u jednoj večeri protiv Tyronea Sponga, Gokhana Sakija i Petera Aertsa osvojio K-1 Grand Prix.



“On ima puno borbi u kick boksu. Dobar je u stojci, opasan, tako da ću morati pripaziti.”

Overeem kaže da pazi na sebe i da to objašnjava njegovu dugu i uspješnu karijeru. Rekao je i da nema nikakvu posebnu želju za protivnikom, već da će se boriti protiv bilo koga kako bi došao do pojasa prvaka.


Prokomentirao je i mogućnost borbe između Stipe Miočića i Tysona Furyja. ‘Kralj Cigana’ je izjavio da bi se okušao u UFC-u, ali da bi ipak radije boksao s prvakom Stipom Miočićem.


“Stipe će se prvo boriti s Danielom Cormierom, a ne znam što će poslije, Uzbuđen sam zbog tih borbi između različitih borilačkih sportova. Conor je bio prilično dobar protiv Mayweathera, tako da je to nova dimenzija i mislim da je to cool.”


“Ja sam također prešao iz MMA-a u K-1 i to je dovelo do osvajanja naslova. To je po meni dobro.”


- Bi li prešli u boks?

“Ne. ne zanima me to uopće.”

- Biste li voljeli poželjeti Furyju dobrodošlicu u UFC.

“Bih, Ali, kao prvo, mislim da neće doći. I ako dođe prije ili kasnije će požaliti zbog toga, Mislim da je motiviran za to, ali ne zna u što se upušta. Uništit će ga.”





Foto: Esther Lin

719
Kategorije: MMA
Tagovi: Alistair Overeem, Tyson Fury, Jairzinho Rozenstruik
Najpopularnije
Najnovije