Autor: mi
Datum objave: 20.05.2020


Overeem: Jones može pobijediti Ngannoua, ali mislim da se neće boriti s njim

Alistair Overeem vjeruje da Jon Jones može pobijediti Francisa Ngannoua.

UFC-ov prvak u poluteškoj kategoriji nedavno je poručio UFC-u da mu ‘pošalje ugovor’ za borbu s Kameruncem, ali Jones već nekoliko godina najavljuje dizanje u tešku kategoriju od kojega za sada nema ništa.

“Vidio sam to na internetu. Sviđa mi se ta borba. Jako. I definitivno milsim da ga Jon može pobijediti” izjavio je Overeem koji je trenirao s Jonesom za ESPN.


“Iskreno, uz dužno poštovanje, ne mislim da će se Jon boriti s njim zato jer nema puno za dobiti, a može jako puno izgubiti. Ako pobijedi neće osvojiti naslov prvaka u teškoj kategoriji. Pretpostavljam da bi borba nakon te mogla biti za titulu”.


“Situacija je kompleksna, ali definitivno mislim da ga Jon može pobijediti. To bi bila megaborba. Uživam u njihovom izazivanju i nadam se da će dovesti do megaborbe”.

Legendarni Nizozemac izgubio je od Ngannoua nokautom u prvoj rundi u prosincu 2017. Nakon toga je uslijedio novi poraz nokautom od Curtisa Blaydesa, da bi potom završio Sergeja Pavlovicha i Oleksija Oleinika.

Poznato je da su njegovi mečevi bez obzira na ishod uzbudljivi, a tako je bilo i u prosincu prošle godine kada ga je u meču koji je dobivao na bodove četiri sekunde prije kraja pete runde nokautirao Jairzinho Rozenstruik.


39-godišnji ‘Reem’ vratio se prošlog vikenda u Jacksonvilleu. Iščupao se iz teške situacije i u drugoj rundi udarcima nakon desnog high kicka završio Walta Harrisa.


Bivši pobjednik K-1 Grand Prixa, DREAM-ov i Strikeforceov prvak pred kraj karijere želi još jedan juriš na UFC-ov naslov. U rujnu 2016. izazvap je Stipu Miočića, ali je američki Hrvat obranio pojas nokautom u prvoj rundi.

Novi put do borbe za titulu želi početi revanšom protiv Rozenstruika koji je prije desetak dana doživio prvi poraz u MMA karijeri kada ga je Ngannou nokautirao za 20 sekundi.

“Nisam nezadovoljan izvedbom protiv Rozenstruika. Održali smo mu predavanje” izjavio je za Sirius XM.

“Vodio sam svih pet rundi i onda je pao jedan, ne zapravo pogodio me s dva udarca. Po mom mišljenju sudac je pogriješio što je prekinuo borbu. Nije nikad trebao uskočiti jer kad je uskočio vrijeme je već bilo isteklo. Ja sam zapravo pomislio da je borba završila jer sam prethodno čuo oznaku za zadnjih 10 sekundi i onda me rušio.”

“Mislio sam da sam pobijedio i onda shvatio da su jebeno prekinuli. TKO? I onda poslije Rozenstruik priča okolo da me nokautirao. Tom tipu se posrećilo i volio bih to ponoviti s njim jer ako dođe do nove borbe sigurno ću ga završiti. Sto posto.”Foto: MMA JUnkie

1263
Kategorije: MMA
Tagovi: Alistair Overeem, Jon Jones, Francis Ngannou
Najpopularnije
Najnovije