Autor: mi
Datum objave: 22.07.2019


Pacquiao: I kad su objavili da je podijeljena odluka znao sam da ću pobijediti

Manny Pacquiao (62-7-2, 39 KO) proteklog je vikenda u Las Vegasu dokazao i da s 40 godina pripada među najbolje boksače svijeta.

Legendarni Filipinac uvjerljivom izvedbom pobijedio je prethodno neporaženog Keitha Thurmana (29-1-1NC, 22 KO) i postao novi WBA ‘super’ prvak u velteru.

‘Pac-Man’ je rušio Amerikanca već u prvoj rundi, a ‘One Time’ je bio blizu brojanju i u desetoj.


Stoga je zavladalo veliko iznenađenje kad je objavljeno da je borba završila podijeljenom odlukom sudaca.

Na kraju, jedan je teško objašnjivo dao pobjedu Amerikancu rezultatom 114-113, dok su druga dvojica meč bodovali 115-112 za jedinog svjetskog prvaka u osam težinskih kategorija.

U razgovoru s WBC-ovim prvakom u velteru Shawnom Porterom nakon borbe Pacquiao je rekao da nije sumnjao u pobjedu ni kad su objavili da je meč odlučen podijeljenom odlukom.


“Ne, nisam bio zabrinut. Zato jer osim nokdauna u prvoj, imao sam ga i u desetoj rundi. Thurman ima teške ruke. Ne može se usporediti s nijednim protivnikom s kojim sam se borio prije. Taj tip se zna boriti. Ja sam naporan posao za ovu borbu odradio na pripremama. Mislim da sam blagoslovljen jer sam ga uspio dohvatiti u prvoj rundi. I mislim da je to bio ključan trenutak za moju pobjedu.”

Na kraju Pacquiao je poslao poruku podrške Thurmanu.


“Nemoj se obeshrabriti, ovo je dio boksa. Znam da tvoj put nije završen.”


Ovom pobjedom Pacquiao je postao najstariji svjetski prvak u povijesti velter kategorije.





Foto: Stephanie Trapp


546
Kategorije: Boks
Tagovi: Manny Pacquiao, Keith Thurman
Najpopularnije
Najnovije