Autor: mi
Datum objave: 09.03.2018


Pacquiao najavio borbu s Matthysseom bez trenera Roacha

Manny Pacquiao (59-7-2, 38 KO) odbio je borbu s Mikeom Alvaradom 14. travnja u uvodnom dijelu priredbe Crawford vs. Horn.

Umjesto toga, 39-godišnji Filipinac planira boksati 24. lipnja u Maleziji protiv 'regularnog' WBA prvaka u velteru Lucasa Matthyssea (39-4-1, 36 KO).

U službenom priopćenju predstavljen je i trenerski tim u kojem nema dugogodišnjeg Pacquiaovog trenera Freddieja Roacha


Restituto 'Buboy' Fernandez, Nonoy Neri i Roger 'Haplas' Fernande vodit će treninge tijekom trening kampa.

Sudeći po priopćenju, Roach neće biti u Pacquiaovom kutu prvi put nakon gotovo 17 godina. Slavni trener nedavno je izjavio da je pokušao više puta kontaktirati boksača, ali bez uspjeha.


Uspješno partnerstvo počelo je 2001. godine kada je tada nepoznati Filipinac ušao u Roachev Wild Card Gym u Los Angelesu tražeći trenera koji će mu pomoći samo dva tjedna prije borbe za IBF-ov naslov u superbantamu protiv Južnoafrikanca Lehlohonola Ledwabe. Uz Roachevu pomoć Pacquiao je nokautirao favoriziranog Ledwabu i osvojio naslov svjetskog prvaka u drugoj težinskoj kategoriji. Zajedno su pokorili još šest kategorija.



Posljednji su put surađivali za borbu s Jeffom Hornom prošlog srpnja koja je završila kontroverznim porazom i gubitkom WBO naslova u velteru pred 51 000 navijača na stadionu u Brisbaneu.


Pacquiaov menadžment tvrdi da će se meč s 35-godišnjim Argentincem Matthysseom, kojeg promovira Oscar De la Hoya, održati u Kuala Lumpuru 24. lipnja.

Pacquiaov promotor Bob Arum, pak, tvrdi da dogovor još nije postignut.

"Ako se novac pojavi spremni smo potpisati. Mi bi se pobrinuli o logistici, uvodnim borbama i televizijskom prijenosu. Sve što oni moraju je reći da imaju 5 od potrebnih 15 milijuna dolara. Još neću rezervirati kartu za Maleziju" rekao je Arum za ESPN.


U objavi za medije nigdje se nije spominjao Top Rank, već se kao organizator priredbe navodi Pacquiaova kompanija MP Promotions u suradnji s Golden Boyem.


"Pacquiao i njegov menadžment se nadaju dogovoriti borbu u Maleziji. Ja se nisam bavio tim poslom. Oni to sami dogovaraju. Nadajmo se da će se novac u formi depozita pojaviti. Matthysse je jedan od boraca o kojima Manny razmišlja. Postoje i drugi. Primjerice, ako Jose Ramirez osvoji naslov u kategoriji do 63.5 kilograma, Manny bi se mogao boriti za tu titulu. To je još u zraku" dodao je Arum.


Pacquiao nije nikoga nokautirao već više od 8 godina i sebe smatra  autsajderom u meču s Matthysseom. Posljednju pobjedu prekidom ostvario je u studenom 2009. protiv Miguela Cotta.


"Ja sam autsajder u ovoj borbi, ali navikao sam na to. Za mene je velika motivacija prilika da osvojim krunu. Sviđa mi se njegov agresivni stil. To je ono što ja želim, zabaviti fanove. Matthysse nije prljav borac" izjavio je Pacquiao.

Matthysse je tijekom karijere pobjeđivao svjetske prvake Ruslana Provodnikova, Lamonta Petersona, Humberta Sota, Demarcusa Corleya, Viviana Harrisa. U posljednjoj borbi krajem siječnja u 8. je rundi noakutirao prethodno neporaženog Tajlanđanina Tewu Kirama (38-1, 28 KO).




631
Kategorije: Boks
Tagovi: Manny Pacquiao, Freddie Roach
Najpopularnije
Najnovije