Autor: mi
Datum objave: 21.04.2018


Pacquiao nakon Matthyssea cilja na borbu s Lomachenkom

Borba između Mannyja Pacquiaoa i Lucasa Matthyssea 15. srpnja bit će prva koju filipinska legenda radi kao promotor.

39-godišnji 'Pac-Man' sredinom srpnja u Kuala Lumpuru izazvat će 'regularnog' WBA prvaka u velteru iz Argentine. Aktualni WBA 'super' prvak je Keith Thurman.

Priredba nazvana 'Fight of Champions' u uvodnom dijelu imat će još tri borbe za naslov svjetskog prvaka.

Pacquiao se nada da će ovaj event nadmašiti borbu između Muhammada Alija i Joea Bugnera održanu u Kuala Lumpuru 1975.

"Sastavili smo najbolju priredbu koju je Malezija čekala zadnje 43 godine, od Alija i Bugnera."


36-godišnji Matthysse (39-4, 36 KO) je počeo trenirati s Joelom Diazom. Diaz je trenirao Timothyja Bradleya koji se triput borio s Pacquiaom i jednom nezasluženo pobijedio.

Nakon posljednje borbe u srpnju 2017. kada je također nezasluženo poražen od Jeffa Horna i kada je ostao bez WBO pojasa u velteru, Pacquiao je odlučio prekinuti suradnju s trenerom Freddiejem Roachom. Za ovu borbu pripremat će se s Restitutom "Buboyem" Fernandezom i Raidesom "Nonoyem" Nerijem.


"Radit ću naporno kako bih ponovno postao svjetski prvak. Vjerujem da će moj protivnik ići prsa o prsa i neće ustuknuti. On je dobar borac. Vrlo agresivan. Nećete gledati plesanje po ringu. Moram se pripremiti, a najvažnija stvar je disciplina. Nakon ove press konferencije vratit ću se na Filipine i pobrinuti se za trening" rekao je na promotivnoj turneji u Maleziji.


Jedini boksač koji je osvajao naslove svjetskog prvaka u osam težinskih kategorija kaže da osjeća da je u njemu ostalo još nekoliko borbi i da mu meč s Matthysseom definitivno nije posljednji.

"Ovo definitivno nije moja posljednja borba. Želim da mi oproštajna borba bude na Filipinima, ali do mirovine me čeka još nekoliko borbi".

Ako pobijedi Pacquiao cilja na meč s Vasylom Lomachenkom, koji se diže u laku kategoriju kako bi 12. svibnja izazvao WBA prvaka Jorgea Linaresa.


"Ne potcjenjujemo Matthyssea. Ako Manny izgubi trebao bi se povući. Ali, ako pobijedimo, nitko ne bude ozlijeđen, onda ćemo se boriti s Lomachenkom na jesen. Lomachenko će naravno morati pobijediti i u svojoj borbi" izjavio je Pacquiaov savjetnik Michael Koncz.


485
Kategorije: Boks
Tagovi: Manny Pacquiao
Najpopularnije
Najnovije