Autor: mi
Datum objave: 17.01.2018


Pacquiao u pregovorima za borbu s Lomachenkom

Manny Pacquiao u potrazi je za sljedećom velikom borbom.

 39-godišnja legenda s Filipina objavila je da je počela razgovore s predstavnicima Vasyla Lomachenka. Krajem godine stupio je i u kontakt sa zastupnicima Conora McGregora.

Pacquiao se u ring planira vratiti u travnju kada ima pauzu od svojih obveza kao filipinski senator.

Njegov promotor Bob Arum izjavio je da planiraju njegovu sljedeću borbu za 21. travnja na priredbi na kojoj Terence Crawford izaziva WBO prvaka u velteru Jeffa Horna, koji je pojas osvojio kontroverznom pobjedom protiv Pacquiaoa.

Plan je da se Pacquiao bori s pobjednikom borbe Crawford-Horn, a ako i dogovori borbu s Lomachenkom ona se neće održati na priredbi u travnju.

Svjetski prvak u osam težinskih kategorija izjavio je da pokušavaju dogovoriti težinu. 

"U tijeku su pregovori s brojem 1 na pound-for-pound ljestvici, a to je Lomachenko" izjavio je za televiziju ABS-CBN.

"Razgovara se o težini, odnosno njenom spuštanju" izjavio je Filipinac koji se bori u velteru (66.7 kg), dok je Ukrajinac WBO prvak u superperolakoj kategoriji (59 kg).

Lomachenkovi predstavnici ne namjeravaju dopustiti svom boksaču da se bori iznad 61.2 kilograma, dok Pacquiaov trener Freddie Roach svom boksaču neće dozvoliti da ide ispod 63.5 kilograma.


Pacquiao se nakratko umirovio 2016. godine. Vratio se i osvojio WBO naslov u velteru protiv Jessieja Vargasa. Već 8 godina nikoga nije pobijedio nokautom.



Foto: Patrick Hamilton


527
Kategorije: Boks
Tagovi: Manny Pacquiao, Vasyl Lomachenko
Najpopularnije
Najnovije