Autor: Korina Haler
Datum objave: 11.11.2013
Komentari:
0,00


PAMETNI OBROCI

Za dobru liniju prehrana je presudna

Često sami odlučujemo kako je najbolje dovesti tijelo u željenu formu pa donosimo krive odluke. Iako smo danas mnogo informiraniji nego prije na primjer 10 godina, ljudi i dalje rade istu grešku kada požele smanjiti svoju tjelesnu masu. Oni smanjuju unos hrane i broj obroka. Iako zvuči kao super recept za smanjenje tjelesne mase to nije dobar niti zdrav način. Treba izbaciti „lošu“ hranu iz prehrane ali češće u organizam unositi onu zdravu hranu.

 

Naš organizam je u stanju stvarati zalihe proteina i ugljikohidrata u vrlo malim količinama dok će zalihe za masnoću biti znatno veće. Ako jedemo samo dva puta dnevno, razmak između dva obroka je prevelik. Tijelo šalje znak da mu treba hrane i stvara se osjećaj gladi. Nakon 10-12 sati bez hrane, taj osjećaj gladi je veliki i jede se puno hrane. Previše za jedan obrok. Naš organizam ne može iskoristiti toliku količinu hrane i višak odlazi u masne stanice te se debljamo.

Stoga je potrebno povećati broj obroka i odrediti optimalnu količinu hrane po obroku. Jedite češće i manje - savjet je koji će vam dati svaki trener fitnessa. Tijelo će imati sve što mu treba za normalno funkcioniranje, a neće imati viška za stvaranje „zaliha“. Osim toga onaj grozan osjećaj gladi biti će eliminiran zbog čestih obroka pa ćete i vi biti puno mirniji i sretniji jer nećete upadati u „krizu“ u kojoj biste mogli bez razmišljanja pojesti prevelike količine brze hrane.

 

 

2031
Kategorije: Fitness
Tagovi: Fitness,
Nek se čuje i Vaš glas
Vaše ime:
Vaša poruka:
Najpopularnije
Najnovije