Autor: mi
Datum objave: 19.06.2019


Paulo Costa: Trener me ucjenjivao i tražio novac

Paulo Costa (12-0, 4-0 UFC) suspendiran je na šest mjeseci retroaktivno i financijski kažnjen od USADA-e zbog nedozvoljenog korištenja infuzije uoči dvije pobjede u UFC-u.

Neporaženi Brazilac je priznao primanje infuzije s dozvoljenim supstancama uključujući solnu otopinu i lijek za trbuh uoči borbi s Oluwaleom Bamgboseom i Johnyjem Hendricksom.


Pojavio se i video u kojem se vidi 'Borrachinhu' kako u hotelskoj sobi prima infuziju.



Costa je otkrio da je 'izdajnik' zaslužan za objavljivanje snimke njegov sada bivši trener.


"Identificiran je i uklonjen iz tima. Ta osoba je pokušala snimku poslati nekoliko ljudi. To je tragikomična situacija. Najviše je naštetio sebi jer je izbačen iz tima. Bio je dijelom tima i izdao je ne samo moje povjerenje, već povjerenje svih boraca. Ne znam kako takav trener može uživati povjerenje borca ili vlasnika dvorane jer ako je to napravio jednom borcu napravit će i drugom. Tog tipa treba protjerati iz sporta" izjavio je 28-godišnji Brazilac ne otkrivši ime trenera.


"Pokušao je iskoristiti taj kratki trenutak kako bi me povrijedio i ucijenio tom snimkom. Rekao mi je: Ako mi ne daš toliko i toliko novca... To je slomilo moje povjerenje i očito nisam ni pokušavao pregovarati snjim."


"Taj trener je bio sa mnom za jednu borbu u UFC-u prije, a ovo je napravio na drugoj borbi. Vjerujem da je mislio: On je u UFC-u, puno zarađuje, ucijenit ću ga. Radio sam s njim četiri ili pet godina prije nego sam došao u UFC, ali tada nije bilo nikakvog pokušaja iznude jer nisam ništa zarađivao."


Costa se nije borio od srpnja prošle godine kada je tehničkim nokautom u drugoj rudi pobijedio Uriaha Halla. U oktogon se vraća 17. kolovoza protiv Yoela Romera.

712
Kategorije: MMA
Tagovi: UFC
Najpopularnije
Najnovije