Autor: sd
Datum objave: 16.03.2015


Petero Hrvata osvojilo medalje na najjačem svjetskom turniru Dutch Openu

U nizozemskom Eindhovenu održan je najjači i najbrojniji taekwondo turnir G2 kategorije na kojem je nastupilo čak 1725 natjecatelja.

Konkurencija je bila strahovito jaka, a u pojedinim kategorijama prijavilo se i do 100 natjecatelja, te im je do zlatnog odličja trebalo nevjerojatnih sedam pobjeda. U proširenom seniorskom sastavu Hrvatske našlo se 30-ak imena kojima je ovo bila jedna od posljednjih i najjačih provjera uoči svjetskog prvenstva u Rusiji u Chelabinsku sredinom svibnja.

U takvoj strahovitoj konkurenciji Hrvati su stigli do pet odličja - srebra Ive Radoš iz Metalca koja je finalnu borbu predala olimpijskoj pobjednici Milici Mandić te četiri bronce, Ines Kovač iz Metalca, Mateje Kunović iz Banije, Martine Zubčić iz Dubrave, te Tonija Kanaeta iz Marjana. 


Bodovi u borbi za Rio su sigurno najvažniji Ivi Radoš koja se s novih 12 bodova još malo primakla toliko željenom šestom mjestu na koncu godine koje izravno vodi na olimpijske igre. Odlična je bila i Martina Zubčić koja je nanizala tri pobjede do polufinala gdje ju je još jednom zaustavila neprikosnovena Britanka Jade Jones, olimpijska pobjednica i najbolja taekwondo sportašica u prošloj godini. 

U muškoj konkurenciji vrijedi pohvaliti Tonija Kanaeta koji se nakon zlata na europskom klupskom prvenstvu u Turskoj i loma ruke uspješno oporavio te u svom prvom nastupu nakon povrede jedini od svih hrvatskih muških natjecatelja stigao do postolja. Nakon četiri pobjede u polufinalu je bolji od njega bio Iranac Seyed Mohammad Rafiei Sharbabaki rezultatom 2:4....

Bez odličja su ostali reprezentativci poput Vedrana Goleca, Lovre Brečića, Stipe Jarlonija, Filipa Grgića, a vrijedi spomenuti da tri najbolje sportašice Ana i Lucija Zaninović, te Marina Sumić nisu niti nastupile na natjecanju.




SENIORSKI OSVAJAČI ODLIČJA:

2. Iva Radoš, Metalac/CroNT, SF-73kg (35)
3. Ines Kovač, Metalac/CroNT, SF+73kg (20)
3. Mateja Kunović, Banija/CroNT, SF-46kg (33)
3. Martina Zubčić, Dubrava/CroNT, SF-57kg (44)
3. Toni Kanaet, Marjan/CroNT, SM-74kg (68)


945
Kategorije: Taekwondo
Tagovi: HTS, Martina Zubčić
Najpopularnije
Najnovije