Autor: mi
Datum objave: 04.04.2016


Petra Matijašević: I dalje se nadam pozivnici za Olimpijske igre

Petra Matijašević proteklog vikenda u Imotskom našla se u novoj ulozi.

Članica Marjana kao trenerica vodila je mlađe članove kluba na 10. memorijalu Josip Jović.

"Išla sam pomoći klubu jer su se održavala dva turnira istovremeno, ovaj u Imotskom i turnir u Zaprešiću koji je bio kriterijski za kadetsku reprezentaciju. Ovo mi je bio prvi put da sam bila u toj poziciji na nekom od turnira. Poznajem i volim tu djecu iz kluba tako da je to bilo odlično iskustvo na obostrano zadovoljstvo. I zanimljivo je promatrati natjecanje sa strane, vidite stvari koje ne možete vidjeti dok se borite. Sigurno je da ću ostati uključena u taekwondo i nakon što se prestanem boriti, ovo je moja strast, a uz to sam i trenerica taekwondoa i kondicijske pripreme. Nebitno hoću li se prestati boriti za godinu ili četiri godine, ostat ću sigurno uključena u taekwondo" rekla je za Cro Ring.


Matijašević je nedavno na prvenstvu Hrvatske osvojila zlatnu medalju u kategoriji do 73 kilograma pobijedivši u finalu s 8:3 Franku Anić.

"Prvenstvo Hrvatske odradila sam tako reći rekreativno, bez ikakvog presinga. Sudjelovala sam zbog kluba kako bih im pomogla u ekipnom plasmanu. Odradila sam dvije borbe, prvo protiv Ane Znaor, a onda u finalu protiv Franke. Nas dvije smo se borile puno puta do sada, posljedni put prije par tjedana u Sloveniji na turniru koji sam osvojila. Franka je vrlo respektabilna protivnica i dobra cura."


Slijedi odlazak u na turnir u Njemačku, a još uvijek živi i nada za odlazak na Olimpijske igre u Rio de Janeiro.


"Za par dana odlazim u Bonn s klubom na President Cup, to će mi biti posljednje natjecanje prije Europskog prvenstva. "

"S nestrpljenjem očekujem objavljivanje dobitnika 'wild carda' za Olimpijske igre u Riju. Nakon završetka posljednjih, azijskih kvalifikacija, početkom svibnja dodijelit će se pozivnice za Olimpijske igre. Pozivnice će dobiti po dvoje muških i ženskih natjecatelja. Ako bi se gledali kriteriji, mogla bih očekivati pozivnicu, ali uvijek morate uzeti u obzir i mračnu stranu sporta, lobiranja i nefer poteze."

Matijašević je put do Rija pokušala izboriti preko makedonske reprezentacije.

"To je bilo lani u ovo vrijeme. Situacija je bila vrlo čudna, odvijala se prava sportska drama. Odluke su se morale donositi u trenutku. Situacija je zaista bila čudna, meni se otvorila prilika i trebalo je reagirati. Dobila sam ponudu reprezentacije za koju bi se papiri riješili za par mjeseci i otvorila mi se prilika."


"Ja imam 27 godina i osjećam se fenomenalno, ali teško je reći što će biti u budućnosti. Ovo je amaterski sport, on ne donosi zaradu. Ja radim kako bih se mogla baviti taekwondoom. Tako da ne znam hoću li odraditi još jedan olimpijski ciklus za Makedoniju."





Foto: Peter Bolz

804
Kategorije: Taekwondo
Tagovi: HTS, Bas Rutten
Najpopularnije
Najnovije