Autor: mi
Datum objave: 24.09.2019


Pijetraj: Hrgović će od države dobiti milijun kuna. Svi oni osvajaju medalje za sebe, a Hrvatska to plaća

Leonard Pijetraj sazvao je press konferenciju sa svojim boksačem Markom Milunom.

Izbornik boksačke reprezentacije odmah je rekao da ne govori u ime Hrvatskog boksačkog saveza, koji nije odobrio da se pressica održi u njihovim prostorijama već je održana u prostorima Sportskog saveza Grada Zagreba.


Pijetraj se osvrnuo na kritike zbog izjave da će najbolji hrvatski boksač Filip Hrgović

morati doći na izborni sparing s Leonardovim boksačem Markom Milunom ako misli putovati na kvalifikacije za Olimpijske igre u Tokiju.


Izjava je dočekana negativno jer izbornik u superteškoj kategoriji ima boksača iz svog kluba Miluna, a s Hrgovićem koji je također bio u njegovom klubu je na sudu nakon što je osvajač olimpijske bronce iz Rija bez njega odlučio početi profesionalnu karijeru.


Otkrio je da i Hrgović prima ogromne novce od države, a od 2016. nije odradio nijedan amaterski meč.

“Sve je ovo krenulo od Hrgovića koji je išao plakati Mateši da njega netko ruši, da mu se osvećuje i da bi on trebao ići na olimpijske kvalifikacije."


“Taj momak od 2016. dobiva preko 200 tisuća kuna godišnje, do Olimpijskih igara će dobiti milijun kuna, a nije odradio nijedan amaterski meč. I sam je rekao da mu je cilj ući u još jedan olimpijski ciklus kako bi osigurao plaću za svog trenera (Yousef Hasan). Pa valjda ćeš mu dati postotak od svoje zarade, a ne gurati se ovako. Ja znam koliko dobiva u profi boksu jer sam mu ja sastavljao ugovor” izjavio je Pijetraj.

“Pojavili su se nekakvi bezvezni napisi, a ovdje se radi samo o interesu. Pustimo priče da će netko osvojiti olimpijsku medalju za Hrvatsku. Tih hrvatstava velikih u sportu mi je već dosta. Sve je ovo u interesu novca.”


“Svi oni osvajaju medalje za sebe, a Hrvatska to plaća i ima koristi od toga. Nemojte govoriti da će Hrgović osvojiti zlatnu olimpijsku medalju, a ne znate ni hoće li se kvalificirati.”


“Ako je Hrgoviću ispod časti doći na Prvenstvo Hrvatske… Trebao bi doći na Prvenstvo Hrvatske i išamarati ih i reći onaj Milun je smiješan nisam trebao ni dolaziti. Za mene nije ni državno prvenstvo izlučno, nekad su boksači vrlo blizu i organiziramo dodatni sparing.”


“I Hrgović zna kako kod mene stvari funkcioniraju i zato ima taj pritisak koji ne može podnijeti i zato pokušava na druge načine. Pokušao je preko ulice, preko svih institucija, bio je kod Milana Bandića da ukine sva davanja klubu Leonardo. Neću dozvoliti da netko ide na olimpijske kvalifikacije tek tako bez obzira na prethodne rezultate. Mogli ste prije osvojiti pet olimpijskih medalja, ali plasman na nove Igre morate izboriti. Mene zanima gdje je taj sportski duh?”


“Na kraju, već nakon mojih izjava je Savez predložio da Milun ide na europske kvalifikacije, a Hrgović na svjetske. Nemam ništa protiv toga, ali tih razgovora nije bilo prije.”


“Ako ćemo tako onda i Hrvoje Sep i Alen Babić, koji boksa kod Hearna, a kojega ste podcjenjivali će ići na kvalifikacije.”


I Sep i Babić su također članovi Leonarda. Babić je do sada boksao dvaput na Matchroomovim priredbama kao i niz hrvatskih boksača, ali nema ugovor s Matchroom Boxingom.


2343
Kategorije: Boks
Tagovi: Filip Hrgović, Leonard Pijetraj
Najpopularnije
Najnovije