Autor: mi
Datum objave: 24.09.2019


Pijetraj: Milun je u 3 godine imao više rezultata nego Mavrović u cijeloj svojoj karijeri

Leonard Pijetraj tijekom današnje press konferencije odgovorio je na komentare Željka Mavrovića.

‘Šaka sa Srednjaka’ prokomentirao je situaciju u kojoj izbornik boksačke reprezentacija zahtijeva od profesionalca Filipa Hrgovića da odradi izborni sparing s aktualnim amaterskim prvakom Hrvatske u superteškoj kategoriji i članom izbornikovog kluba Markom Milunom.


Mavrović, koji je direktor hrvatske repreznatcije, smatra da je ideja da Hrgović koji je plasiran na 6. mjestu WBA ljestvice, te na 11. mjestu WBC-ove i IBF-ove ljestvice boksa za odlazak na olimpijske kvalifikacije s talentiranim, ali nedokazanim Milunom suluda.


“Hrgović je jedan od 10 najboljih profesionalnih teškaša na svijetu, a Milun možda među 10 najboljih olimpijaca. Možda, ali i to je nategnuto. Ovog trenutka Milun, budimo realni, nema ništa" rekao je Mavrović u intrevjuu za Večernji List.


Milun je u amaterski boks prešao iz kickboxinga gdje je bio prvak Hrvatske u full contactu.


U kratkoj amaterskoj boksačkoj karijeri osvajao je bronce na Europskim igrama (Europsko prvenstvo)i na prvenstvu EU, te srebro na Europskom prvenstvu za boksače do 22 godine.


Ipak, mora se napomenuti da je sve četvrtfinalne pobjede i osvajanje medalje izborio nakon što je borba prekinuta zbog sudara glavama.

Na posljednja dva natjecanja poražen je prekidom. U polufinalu europskih igara tehničkim nokautom u trećoj rundi svladao ga je europski prvak Viktor Vykhryst, a u osmini finala svjetskog prvenstva u Rusiji prekidom u prvoj rundi pobijedio ga je Amerikanac Richard Torrez. 


“Milun je u tri godine i 30 mečeva imao više rezultata nego Željko Mavrović u cijeloj svojoj karijeri” izjavio je Pijetraj.


Želi da se Hrgović pojavi na izbornom sparingu, a prema informacijama kojima raspolažemo Hrgović je to voljan i učiniti.

“Nemojte mi prodavati priče da je netko visoko na svjetskoj rang ljestvici. Svjetska rang ljestvica nema nikakve veze s amaterskom, a znate kako se radi svjetska rang lista? Sad ću vam reći...”


“Jel zna netko, daj mi reci jednog boksača kojeg je Željko Mavrović pobijedio u profesionalnom boksu, a da vrijedi? Ne znate nijednog. A kako je uopće ušao u prvih 10 na svjetskog rang listi? Kako je došao da boksa s Lennoxom Lewisom? Ja sam ga trenirao, ja to znam.  Nakon što je Sauerland, koji mi je to pričao, platio 20 000 dolara na WBC-ovoj konvenciji.”

Nakon što je nanizao 27 uzastopnih pobjeda, neporaženi Mavrović u rujnu 1998. u Uncasvilleu je izazvao WBC-ovog prvaka Lennoxa Lewisa. U posljednjem meču svoje karijere pružio je dobar otpor posljednjem neospornom prvaku teške kategorije i izgubio jednoglasnom odlukom sudaca.




3062
Kategorije: Boks
Tagovi: Željko Mavrović, Leonard Pijetraj, Marko Milun
Najpopularnije
Najnovije