Autor: mi
Datum objave: 11.08.2018


Pijetraj: Milun, Sobjeslavski i Erik su spremni za WSB

Dok su Leonardovi boksači završavali kratki ljetni odmor, njihov glavni trener završavao je malu ljetnu rock turneju.

Izbornik hrvatske boksačke reprezentacije predah od boksa traži u povremenom sviranju s AC/DC cover bandom The Trio u kojem svira gitaru.

"Morate povremeno isprazniti glavu bilo čime da se bavite. Ovo je moj mali bijeg. Gitaru uvijek nosim sa sobom i na putovanjima. Imam jednu malu, napravljenu baš za to"
rekao je u razgovoru za Cro Ring.

Ljeto je ipak bilo radno. Pijetraj je boravio u Dubrovniku gdje je na poziv Mare Peraka i ekipe iz Gladijatora došao podučavati boksačke vještine.

"Impresioniran sam načinom na koji Maro vodi klub. Zaista su odlično organizirani s velikim brojem boraca. Doveli su trenera za jiu jitsu iz Brazila, falila im je struka za stand up, bio sam spreman pomoći i pomagat ću im i ubuduće. Neki od njih su već bili, a neki će uskoro i doći kod mene u Zagreb."


Boksači iz dvorane u Dubravi čekaju nove izazove. Hrvoje Sep čeka četvrti profesionalni meč, Alen Babić polako se vraća nakon oporavka od operacije nosa, a za sljedeću sezonu WSB-a za Croatian Knightse trebala bi nastupiti još trojica Leonardovih boksača, višestruki prvaci države u kategorijama do 64, 75 i iznad 91 kilograma - Erik Pijetraj, Mladen Sobjeslavski i Marko Milun. Babić već ima iskustvo Svjetske boksačke lige iz sezone s France Fighting Roostersima.

"Prošle sezone nisu bili spremni, još su bili premladi i preneisukusni. Milun je trebao dokazati na pravim mečevima da je spreman za WSB, a mislim da je osvajanjem srebra na europskom prvenstvu do 22 godine to potvrdio. Erik je prvak Hrvatske, Sobjeslavski je također osvojio naslov. Iako Prvenstvo Hrvatske, budimo iskreni, nije definitivno mjerilo, zaključak je da je stiglo vrijeme."


"Babić, Toni Filipi, Cetinić, Poturović, Plantić, Cvetković, Uremović, Tomislav Čikotić u superteškoj i svi ostali kroz sparinge i turnire će dobiti svoju priliku za nastup. Bit ćemo 30-40 posto jači u odnosu na našu prvu sezonu. Mogu biti slobodan i reći da ćemo u svakom slučaju u natjecanju po skupinama igrati bitnu ulogu, a koliko ćemo pobjeda ostvariti to ne znamo."

Još uvijek je neizostavna tema razlaz s Filipom Hrgovićem, koji će svoje rješenje dobiti na sudu. Iznenađujuće, Pijetraj je otkrio da on nije u radnom odnosu s Hrvatskim boksačkim savezom, već samo prima honorar na temelju ostvarenih rezultata.

"Ja nemam plaću od saveza u smislu stalnog zaposlenja. Očekivao sam da će HBS to objasniti. Ja primam honorar za rezultat ostvaren na Olimpijskim igrama, a izbornik sam u volonterskom statusu i to zato jer moji boksači boksaju u reprezentaciji. Cijela ova situacija između Hrgovića i HBS-a nema veze s našim ugovorom."




Foto: Leonardo Boxing Club

1505
Kategorije: Boks, Intervjui, Intervjui
Tagovi: Leonard Pijetraj, Croatian Knights
Najpopularnije
Najnovije