Autor: mi
Datum objave: 17.02.2020


Plant: Canelo me želi dovući u ring u trenutku kad sam premoren kao i Kovaleva

Canelo Alvarez i dalje traži protivnika za 2. svibnja.

Nakon što su boksači koji imaju ugovor s Matchroomom i DAZN-om na kojem je i Meksikanac, WBO i WBA prvaci u supersrednjoj kategoriji Billy Joe Saunders i Callum Smith odbili ponude, Golden Boy Promotions se za sljedeću Canelovu borbu okrenuo IBF-ovom prvaku u kategoriji do 76.2  kilograma Calebu Plantu (20-0, 12 KO).

Neporaženi Amerikanac proteklog je vikenda prekidom protiv Nijemca Vicenta  Feigenbutza drugi put obranio pojas.

Plant smatra da mu nude borbu s Canelom isto kao što su je ponudili i Sergeju Kovalevu – s premalim vremenom za oporavak i dobre pripreme.

Kovalev je u studenom prošle godine izgubio od Canela u 11. rundi nokautom i ostao bez WBO naslova svjetskog prvaka u poluteškoj kategoriji. 36-godišnji Rus  s meksičkom superzvijezdom se borio samo 3 mjeseca nakon što je u teškom meču u 11. rundi nokautirao Anthonyja Yardea. Iako je bio svjestan da neće imati vremena za potpuni oporavak i pripremu financijska ponuda je bila tako dobra da je Kovalev nije htio propustiti.


27-godišnji Plant ima ugovor s PBC-om i ne namjerava svoju karijeru potčiniti Canelovim planovima.

„Koliko još uopće ima do 2. svibnja? Ako uzmem pola mjeseca odmora nakon troipolmjesečnog trening kampa i vratim se na posao... Samo da bi me dovukli u ring kad sam premoren” kaže Plant.


„Oni kontroliraju priču, oni kontroliraju medije. Tako da će poslati poruku kad znaju da sam se upravo borio. Ako kontrolirate priču kontrolirate medije. Ne dajte da vas zavaraju.”

Umjesto brze borbe s Canelom, 'Sweethands' pokazuje veći interes za meč za ujedinjenje naslova s WBC-ovim prvakom Davidom Benavidezom (22-0, 19 KO).

„Ja sam svjetski prvak. Ja sam borac svjetske klase. Radim po svom programu. Ovo je CP-evo vrijeme – to znači vrijeme Caleba Planta.”


Foto: Stephanie Trapp
652
Kategorije: Boks
Tagovi: Canelo Alvarez
Najpopularnije
Najnovije