Autor: mi
Datum objave: 23.01.2020


Plantić debitira u teškoj kategoriji, povratak Prtenjače

U petak se na Zagrebačkom velesajmu nastavlja seniorsko Prvenstvo Hrvatske u olimpijskim kategorijama.

Mečevi počinju u 14 sati, a na ringu će se moći vidjeti niz poznatih domaćih boksača.


Damir Plantić debitirat će u kategoriji do 91 kilograma protiv Špire Čipčića. Ako pobijedi u polufinalu ide na branitelja naslova Tonija Filipija.

Drugi polufinalni par u teškoj kategoriji čine Zvonimir Rebolj i višestruki prvak Hrvatske u kick boksu Petar Jaman.

Nakon višegodišnje pauze na prvenstvu se u ring vraća višestruki prvak Stipan Prtenjača. U četvrtfinalu veltera bori se protiv Filipa Kolara. Petar Cetinić ide na Andriju Gašpara, a branitelj naslova Marko Zeljko na Marijana Vujevića.


Najjači meč u srednjoj kategoriji je onaj između Mate Rudana i Gabrijela Veočića. Prvak Mladen Sobjeslavski proboj u polufinale traži protiv Ivana Tomljenovića. Luka Lozo bori se s Jasminom Pasagićem, a Noa Ježek s Enricom Krlukom.


U poluteškoj Luka Plantić se bori s Petrom Leskurom, Nikica Radonić s Nikoletom Grdovićem, Matej Uremović s Pavlom Dekarisom Galjanićem kojeg je pobijedio u prosincu u polufinalu PH do 22 godine, a Hrvoje Čibarić s Dominikom Kobalijem.

U polufinalu superteške kategorije prvak Marko Milun bori se s Jurom Babićem kojeg je prošle godine nokautirao u prvoj rundi polufinala, dok se Luka Pratljačić sastaje s Marijanom Brnićem.

1973
Kategorije: Boks
Tagovi: Stipan Prtenjača, Petar Jaman, Damir Plantić, Marko Milun
Najpopularnije
Najnovije