Autor: Maroje Ivandić
Datum objave: 19.02.2020


Plazibat: Cijeli život mi se promijenio u zadnjih godinu dana

Antonio Plazibat nije mogao poželjti bolji start karijere u Gloryju.

U samo 6 mjeseci u najjačoj kickboxing organizaciji svijeta ostvario je tri pobjede. Meč s Tomašom Moznym proglašen je najboljim u Gloryjevom ringu u 2019., a Plazibat je izabran za novaka godine.

Uspon teškom kategorijom nastavlja 28. ožujka u belgijskom Antwerpenu gdje će u svojoj prvoj borbi godine odmjeriti snage s 27-godišnjim Arkadiuszom Wrzosekom


Poljski dvometraš je 1-1 u Gloryju. U debiju u prosincu 2018. izgubio je jednoglasnom odlukom od Benjamina Adegbuyija, a u drugom nastupu u studenom prošle godine prekidom u drugoj rundi svladao je Amerikanca Demorea Dennisa.

“Je, potvrđeno je konačno. Prva borba kreće s Poljakom. A znam da je još jedan visok borac. Pogledao sam mu par borbi. Dugonja što bi se reklo u nas. Drži distancu, klasika kao i svi visoki. Cilj je kao i borba protiv Moznyja -  ući unutra i napraviti štetu. S tim da smo već počeli raditi gameplan ja i Mike
(Passenier, glavni trener i vlasnik Mike’s Gyma, op.a.).” rekao je Plazibat u razgovoru za Cro Ring.


- Kako si zadovoljan matchmakingom do sada? Ako budeš uspješan i protiv Poljaka s četiri uzastopne pobjede imao bi jake argumente za borbu za naslov. Nedavno te izazvao i Jamal Ben Saddik, ali pretpostavlja se da bi on trebao biti idući protivnik prvaku Ricu Verhoevenu?

„Pa, iskreno mene matchmaking puno ne zanima, ja prihvaćam sve borbe. I svejedno mi je s kime se borim. Cilj je uvijek pobijediti. Je Ben Saddik me prozvao i trebao sam se boriti protiv njega, ali odluka je promijenjena jer njemu nije odgovaralo. Da on je na redu kao idući Ricov protivnik. Pa prepostavljam kad odradi tu borbu da bi se onda ja mogao boriti s njim nastavim li pobjeđivati.”


- Kakvi su planovi za pripreme? Jesi li sada već u Amsterdamu?

“Jesam. U Amsterdamu sam već par tjedana. Znao sam da ću se boriti na toj priredbi samo nisan znao protiv koga 100 posto. Tako da pripreme idu. Spavam i treniram”.


- Koliko ti je značila pobjeda sportski i po pitanju imidža protiv Jahfarra Wilnisa na velikoj priredbi na stadionu u Arnhemu?

“Protiv Jahfarra sam napokon ima priliku da me prenosi Nova Tv i Gol hr.  Zahvaljujem im na prilici. Tako da napokon sam vratio kickbox na našu televiziju i nadam se da su hrvatski gledatelji i svi koji su gledali uživali u cjelokupnoj priredbi i mojoj borbi. Super je iskustvo bilo i bitno za mene. I to je jedan od pokazatelja da se kickbox scena vratila i da Glory raste jer lijepo je vidjeti 33 000 ljudi na stadionu.”

- Budući si timski kolega s Badrom Harijem moramo te pitati imaš li kakvih informacija o njegovom oporavku i planovima?

“Badr trenira. Vratio se treningu, ali ne 100 posto nego radi više fitness, a očekujem da se ubrzo vrati u dvoranu i krenemo trenirati. Oporavak ide super i noga je sve bolje, neće ga se čekati dugo prije povratka.”

- Kako si zadovoljan razvojem karijere od potpisa za Glory, koliko ti je značio odlazak u Nizozemsku i kakve su želje i planovi za ovu godinu?

„Cijeli život mi se promijenio u zadnjih godinu dana. Zadovoljan sam situacijom u Gloryju, napredujem malo po malo svaki dan. Glory je trenutno vodeća svjetska organizacija za kickbox tako da sam sretan što sam potpisao za njih i iz priredbe u priredbu rastu. Nadam se da će opet doći u Hrvatsku. I na Balkan. Ciljevi i želje su da Bog da zdravlja, da nema ozljeda i da sve ide malo po malo put naprijed, da pobjeđujem u borbama koga god da stave ispred mene i da budem prvak... Sve ide u tom smjeru, treba nastaviti raditi i trenirati.”




Foto: Glory

1203
Kategorije: Kick & Thai Boxing
Tagovi: Glory, Antonio Plazibat
Najpopularnije
Najnovije