Autor: Maroje Ivandić
Datum objave: 26.01.2018


Plazibat: Nakon obrane naslova čeka me niz mečeva i turnir u Japanu

Antonio Plazibat 21. ožujka vraća se u Saitama Super Arenu u kojoj je u rujnu pobjedom na K1 Grand Prixu ostvario najveći uspjeh u karijeri.

24-godišnji borac splitskog Ameno Gyma prvi će put braniti naslov K-1 prvaka u teškoj kategoriji protiv Nizozemca Roela Mannaarta.

- U prvoj obrani naslova K-1 prvaka u teškoj kategoriji boriš se s Roelom Mannaartom sinom slavnog trenera Andrea. Kako vidiš Roela koiji je nastupio i na Grand Prixu koji si ti osvojio?

"Roel Maanart je član legendarnog Mejiro Gyma iz Amsterdama, koji još zovu i kolijevkom nizozemskog kickboxinga. On je mlad ali iskusan borac, od kojeg mnogo očekuju u budućnosti,  poznat po svojim nožnim tehnikama. Sada je u Amsterdamu gdje se vratio nakon tri tjedna priprema u Tajlandu" izjavio je Plazibat za Cro Ring.



Foto: Faril Jafar


- Hoće li mu njegov otac koji je kao trener više puta osvajao K-1 GP sa Souwerom i Bonjaskim, a sam se borio s Aersom, Cikatićem i Hoostom, moći pomoći u ogledu s tobom?


"Njegov otac Andre je veliki borac, sada trener s velikim iskustvom, te vjerujem da će mu biti od velike koristi u kutu, naročito sada kada su vidjeli kako radim."




- Nakon osvajanja K-1 naslova dobio si puno više medijske pažnje u Hrvatskoj. Koliko ti odgovara pažnja koju dobivaš sada kao K-1 prvak?

"Pažnja medija i ljudi se dosta povećala nakon ovoga uspjeha u Japanu i to je ok..."

- S kime ćeš, uz Tomislava Čikotića, sparirati za borbu?

"Uz Čikotića za pripreme ću odlaziti u Zagreb na sparing s Brestovcem, a u Splitu je Preteni, te gledamo dovesti par stranih boraca sredinom veljače."


- Znaš li kada ćeš sljedeći put u ring nakon ožujka?

"Najvjerojatnije nakon ožujka i vjerujem moje pobjede i obrane pojasa čekaju me mečevi u Japanu u svibnju, srpnju, rujnu, te ponovno turnir osmorice boraca krajem studenog. Što više mečeva to bolje jer iskustvo mi jedino fali, a uz trenere Milivoja Bajića i Veljka Vetmu, te višeg fizioterapeuta Vinka Tranfića samo mogu ići naprijed i biti još bolji."



Foto: K-1


885
Kategorije: Kick & Thai Boxing
Tagovi: K-1, Antonio Plazibat
Najpopularnije
Najnovije