Autor: Maroje Ivandić
Datum objave: 21.10.2018


Plazibat: Nisam zadovoljan finalnom borbom, ali dokazao sam da sam fajter

Antonio Plazibat opravdao je očekivanja i vratio se s WAKO europskog kickboxing prvenstva u Bratislavi kao amaterski prvak u disciplini K-1.

Borac Ameno Gyma u četvrtfinalu kategorije iznad 91 kilograma je u drugoj rundi nokautirao Turčina Hamdija Saygilija, u polufinalu je na bodove svladao Bjelorusa Piotra Romankevicha, kao i Azerbajdžanca Bahrama Rajabzadeha u izrazito uzdbudljivom finalu.


24-godišnji Solinjanin na svjetskoj sceni eksplodirao je prilično rano i kao bivši K-1 prvak u teškoj kategoriji nosio je metu na leđima za sve svoje protivnike koji su protiv njega bili izrazito motivirani i željni skalpa K-1 prvaka.


"Izgleda da su se svi htjeli dokazati protiv mene jer sam bio K-1 prvak. Ja sam htio raditi u profi stilu, a već u četvrtfinalu Turčin je od prvog trenutka krenuo u tučnjavu i morao sam prihvatiti takvu borbu i nokautirati ga, jer tu su kraće runde 3 puta po dvije minute i nema puno vremena za taktiziranje. U polufinalu protiv iskusnog profesionalca Piotra Romankevicha htio sam raditi pametnije, ali je opet bio rat. Bjelorus je vrlo jak borac s dobrim rezultatima. Pobjeđivao je poznata imena poput Mladena Kujundžića i Michala Turynskog s kojim se uskoro borim. Uz to je i prvak poljske promocije DSF."


- Kako vidiš finalnu borbu i kako komentiraš suđenje? Azerbajdžanac je cijelo vrijeme koristio Thai klinč iz kojeg je i ostvario nokadaun, a sudac mu je oduzeo bod  tek u završnici treće runde i to dok nije odgovarao  na tvoje udarce i činilo se da bi mogao prekinuti borbu?

"Nisam se borio kako treba. On je radio cijelo vrijeme klinč s dvije ruke umjesto s jednom, što nije po K-1 pravilima, već pravilima tajlandskog boksa. Tako me i rušio nakon prekida zbog klinča. Sjeo mi je kroše na vrh brade i oporavljao sam se do treće runde. U trećoj rundi sam išao na sve ili ništa i uspio sam. U amaterskom kickboxingu gleda se cijela borba, ne boduje  se po rundama i uspio sam preokrenuti. Nisam zadovoljan, ali bar sam dokazao da sam  fajter. Dokazao sam da sam borac. Idemo dalje. Dat ću tijelu malo odmora i u srijedu nastavljam  s treningom i pripremama za borbu za WAKO Pro naslov."


"Došao sam u Bratislavu pobijediti i to sma i ostavrio."


- Nije neobično da vrhunski borci sudjeluju na kontinentalnim i svjetskim kick boks i Muaythai prvenstvima. Posljednji izazivač za Gloryjev naslov Guto Inocente tako je prošle godine osvojio zlato na Svjetskim igrama u Poljskoj. Zašto si se ti odlučio za nastup u Bratislavi?

"Više je razloga. Radi stipendije i nagrade, kao i zbog skupljanja iskustva i mečeva. Ja sam brzo napredovao u vrhunskom kick boksu, a u biti još uvijek imam vrlo malo borbi. Imam samo 20 amaterskih mečeva, a profesionalnih niti toliko. Želio sam osvojiti europski naslov i okušati se protiv različitih tipova protivnika."


- 24. studenog u Ljubuškom čeka te borba za WAKO Pro naslov u low kicku u kategoriji iznad 94.1 kilograma protiv Gloryjevog borca Michala Turynskog.


"Poljak je izuzetno čvrst, može primiti u glavu to nije normalno. Gledao sam borbu s Morosanuom ovaj ga je čisto pogađao u bradu krošeima, a ovaj se ponašao kao da se ništa nije dogodilo, zbog toga ga je i svladao. Naravno, idem po pobjedu. Nikad ne ulazim u meč s mišlju da ću izgubiti. Meč je na pet puta po tri runde, tako da će mi ovo biti i prvi put da radim na 5 rundi."

- Postoje li daljnji planovi za suradnju s WAKO Pro?


"Otvorila mi se prilika da se borim za ovaj naslov i ako pobijedim Turynski će dobiti priliku organizirati revanš. Volio bih se boriti i s njihovim prvakom u disciplini K-1 Romanom  Kryklijom. Želim se boriti s najboljima i biti na vrhu svijeta. Ako neću biti prvi neću se baviti ovime. Ne ulazim u ring da bih bio drugi."


"Imam puno ponuda - ONE Championship, Japan, Kina, Glory. Gledam što je najpametnije za mene. Ja sam se odjednom pojavio na svjetskoj sceni i želim tu i ostati, ne da nestanem odjednom kao što sam se pojavio."





1803
Kategorije: Kick & Thai Boxing
Tagovi: WAKO, HKBS, Antonio Plazibat
Najpopularnije
Najnovije