Autor: Maroje Ivandić
Datum objave: 26.11.2017


Plazibat: Ovo nije kraj. Tek sam počeo

Antonio Plazibat senzacionalnom izvedbom u Saitami u četvrtak je postao treći Hrvat pobjednik K-1 Grand Prixa.

23-godišnji borac splitskog Ameno Gyma s dva atraktivna nokauta u prvoj rundi stigao do finala turnira osmorice u kategoriji do 100 kilograma s Ibrahimom El Bounijem. U četvrtfinalu je eliminirao prvaka promocije Krush, K-Jeeja, a zatim iskusnog Makota Ueharu. U finalu je slomio i jednoglasnom odlukom sudaca pobijedio Marokanca koji je pobijedio niz boraca iz regije - Dževada Poturka, Denisa Marjanovića, Igora Emkića i Mirana Fabjana.

 

- Kako se osjećaš sada kad si se svrstao uz bok legendama Mirku Filipoviću i Branku Cikatiću? 


" A što da kažem, sritan sam, zadovoljan i ponosan. Treninzi, žrtvovanje i sve se napokon isplatilo. Ali ovo nije kraj, Tek sam na početku karijere, tako da ću nastaviti raditi na sebi i davati sve od sebe da idem još dalje i pobjeđujem još bolje i budem još opasniji za sve."

- Finale s El Bounijem je bio sjajan. Išao si naprijed i kad si primao udarce, pogađao si ga i čini se već u prvoj rundi dosta ispuhao udarcima u tijelo. 


"Mislim da sam kontrolirao cijelu borbu i tempo. On je taj koji me hvatao, grlio i pokušavao spašavati glavu cijelo vrijeme... Da me nije grlio i izbacivao gumu vjerojatno bih i njega nokautirao. Bio je to dobar meč za gledati. I on je mene uzdrmao, pogodio, ali nije bilo ništa strašno, nisam izgubio sliku nikako. Mogao sam više raditi nožne tehnike, ali od prva dva meča sam imao noge malo 'iznabojane' pa su boljele" rekao je novi K-1 prvak za Cro Ring.


"Sve borce sam dobro proučio prije i analizirao tako da znam sta raditi protiv njih. Vjerovao sam da ga mogu pobijediti i uspio sam hvala Bogu." 


Ekspresno si završio četvrtfinale i polufinale.


"Sve borce sam dobro proučio prije i analizirao tako da znam što raditi protiv njih. S trenerima sam dogovorio taktiku i izveo je kako sam i zamislio u glavi. Hvala bogu sve je dobro prošlo".


Po povratku u Hrvatsku Plazibat je dobio i šampionski doček.


1678
Kategorije: Kick & Thai Boxing
Tagovi: K-1, Antonio Plazibat
Najpopularnije
Najnovije