Autor: Maroje Ivandić
Datum objave: 22.11.2019


Plazibat: Spariram s Badrom Harijem i očekujem najboljeg Jahfarra jer sam spreman na sve

Antonio Plazibat u manje od šest mjeseci odradit će već tri borbe za Glory.

U prva dva nastupa za najjaču kickboxing promociju svijeta ostvario je dvije pobjede u uzbudljivim mečevima. Posebno je bio impresivan u listopadu u Dusseldorfu gdje je u spektakularnom meču nadjačao 'Slovačkog Diva' Tomaša Moznog. U debiju za Glory u lipnju je u Parizu pobijedio Francuza Nordinea Mahieddinea.




Novi ispit ga čeka na najvećoj Gloryjevoj priredbi godine 21. prosinca na Collision 2 priredbi u Arnhemu protiv bivšeg Enfusionovog prvaka Jahfarra Wilnisa.


Glavna borba večeri je revanš između Rica Verhoevena i Badra Harija. Ovog puta se bore za naslov prvaka u teškoj kategoriji i meč je zakazan na 5 rundi. U prvoj borbi u prosincu 2016. Verhoeven je slavio prekidom u drugoj rundi nakon što je Marokanac ozlijedio ruku.

Hari je u lipnju ove godine napustio Mike's Gym i nakon više od 13 godina prekinuo suradnju s trenerom Mikeom Passenierom. Ubrzo se predomislio i u listopadu se vratio u Mike's Gym i s 'Big Mikeom' planira osvajanje Gloryjevog pojasa.


Plazibat je tako dobio još jednog vrhunskog sparing partnera u amsterdamskoj dvorani.

- Nakon dvije prilično spektakularne borbe u Gloryju u trećem meču se sastaješ s Jahfarrom Wilnisom. 33-godišnji Nizozemac bilježi promjenjive rezultate, ali je prošle godine po drugi put pobijedio jednog od najboljih teškaša svijeta Jamala Ben Saddika, te Tomaša Moznog. Pobjeđivao je i Hesdyja Gergesa, Romana Krykliju, Bena Edwardsa, Bricea Guidona, Ismaela Lazaara i Kirilla Kornilova. U jedinoj borbi ove odine u lipnju je u Olandu izgubio na bodove od D'Angela Marshalla.

Što možemo očekivati?

„Stilski gledano ta borba će biti super, haha. Očekujem težak meč i da ću dobiti najbolju moguću verziju Jahfarra i ja sam spreman za sve” rekao je 25-godišnji Solinjanin za Cro Ring.



- Borba se održava na priredbi koju predvode Hari i Verhoeven u meču za naslov prvaka. Već si neko vrijeme u Nizozemskoj, kakva je atmosfera uoči borbe? Postoji li određeno uzbuđenje kao u vremenima kad je kick boks bio iznimno popularan u toj zemlji 90-ih godina prošlog stoljeća i početkom tisućljeća?


"Je. U Holandiji je kickbox jakooo popularan i svi pričaju samo o tome. I sport je iz priredbe u priredbu ponovno sve jači." 


- Badr Hari se nedavno vratio u Mike’s Gym. Kakva je atmosfera u dvorani i jesi li sparirao s njim?


"Jesam. Treniramo i pomažemo jedan drugome u pripremama. Normalna atmosfera. On kao i svi dođe, odradi trening i priprema se."


- Gdje si trenutno i u kojoj si fazi treninga?


"U Amsterdamu sam već par tjedana. Nakon borbe sam odmah nastavio s treninzima ojer sam znao da ću se 99 posto boriti na priredbi na kojoj se i borim. Spreman sam i ne mogu dočekati.”


- I za kraj kako prognoziraš ishod revanša između Harija i Verhoevena?


"Hari je spreman. Ući će u borbu spreman 1000 posto. Ozbiljan je i trenira jako. Nije mu ovo zajebancija. I ja mislim da će Hari pobijediti, ali treba vidjeti u borbi. Obojica su dobri, ali i obojica su dugo bez borbe tako da vidjet ćemo kako će se to odraziti na njih."


Foto: Glory

1768
Kategorije: Kick & Thai Boxing, Intervjui, Intervjui
Tagovi: Antonio Plazibat, Antonio Plazibat
Najpopularnije
Najnovije