Autor: Maroje Ivandić
Datum objave: 13.04.2018


Plazibat: Za revanš s Maslobojevim ću se pripremati i u Amsterdamu

Antonio Plazibat 12. svibnja u Jakarti odradit će šestu uzastopnu borbu u Aziji.

Na ONE Championship priredbi u Indoneziji traži osvetu protiv odličnog litavca Sergeja Maslobojeva koji ga je porazio 2016. godine u Ateni.

24-godišnji Splićanin prvu borbu u Aziji imao je u kolovozu prošle godine na SuperKombatovoj priredbi u kineskom Shenzhenu. U Kini je jednoglasnom odlukom sudaca slavio protiv Lianga Jiea.

Potom je uslijedio slavni odlazak u Japan i pobjeda na K-1 Grand Prixu. Plazibat je prvo nokautirao K-Jeeja i Makota Ueharu, da bi u finalu uvjerljivo na bodove dobio Ibrahima El Bounija i postao K-1 prvak u kategoriji do 100 kilograma.


U ožujku je u Saitami u prvoj obrani naslova poražen od Nizozemca Roela Mannaarta odlukom sudaca i novi uspon počinje ponovno na Dalekom istoku.


- Potpisao si ugovor s velikom azijskom promocijom ONE Championshipom i za mjesec dana čeka te borba u Indoneziji. Je li ti eksponiranost kao K-1 prvaka otvorila vrata Azije?

"Ne mogu govoriti otvoreno o detaljima ugovora, ali da potpisao sam ugovor s njima. Vidjeli su moje borbe i nastup i Japanu i kontaktirali me. Definitivno mi je pomoglo puno i Japan je velika odskočna daska u mojoj karijeri" izjavio je Plazibat za Cro Ring.



U Jakarti se boriš u revanšu s Maslobojevim. U vašoj prvoj, bespoštednoj bici, Litavac je slavio, ali tada je razlika u iskustvu bila značajno na njegovoj strani. Kako gledaš sad s vremenskim odmakom na vašu borbu u Ateni? On je i dalje na vrhuncu. U periodu od 2014. do 2018. poražen je samo jednom i to dvojbenom većinskom odlukom sudacaprotiv Ondreja Hutnika

"Da, imam revanš sa Sergejom. U prvojoj borbi je slavio i imam veliki respekt za njega kao borca. Smatram ga jednim od najjačih i najopasnijih boraca trenutno u kategoriji do 95 kilograma. Spreman sam i jedva čekam borbu. Normalno je da sam samouvjeren i uvjeren da ću pobijediti jer da nisam ne bi se imalo smisla baš boriti, haha. Mislim da ce borba u najmanju ruku  biti  atraktivna."


- Je li plan za sparinge isti kao do sada. Čikotić u Splitu, Brestovac u Zagrebu?

" Da. Tomislav mi uvijek pomaže i kad mogu odem do Zagreba s Mladenom. Ali za ove pripreme ću otići i u Amsterdam malo na sparinge i kod prijatelja u Zenicu  tako da što se tiče sparinga nema problema."

- Revanš s Maslobojevim će ti biti prva borba od gubitka K-1 naslova od Roela Mannaarta. jesi li prebolio taj poraz i kakvi su planovi u vezi K-1 organizacije? 

"Jesam. To je sve bilo još jedno iskustvo. Naučio sam puno iz toga. Ja sam još uvijek mlad borac s ne puno borbi koji se brzo probija na neku višu razinu, ajmo to tako reći, pa još uvijek radim  neke greške i skupljam iskustvo. 
Nema se tu što preboliti, takav je sport. Idem dalje, tek počinjem svoju karijeru kako treba tako da se puno ne zamaran s tim... 
Nastavit ću se zasigurno boriti u Japanu i za K- 1."


- Imaš li već dogovorene neke sljedeće borbe?

"Trenutno sam koncetriran na ovu borbu s Sergejom tako da ne gledam iza. Kad to prođe volio bih se što prije vratiti u ring i boriti i tako će najvjerojatnije i biti."




Foto: K-1

1103
Kategorije: Kick & Thai Boxing, Intervjui, Intervjui
Tagovi: One Fighting Championships, Antonio Plazibat
Najpopularnije
Najnovije