Autor: HJS
Datum objave: 26.07.2019


Počinje Judo Grand Prix Zagreb 2019

Petnaestero hrvatskih judaša i judašica je saznalo imena protivnika protiv kojih će krenuti u pohod na medalje u Domu sportova.

Najvažniji judo turnir u ovom dijelu Europe, zagrebački Grand Prix, u sedmom izdanju, od petka 26. srpnja do nedjelje 28. srpnja, okupit će 558 natjecatelja iz 87 država svijeta.

- Svake godine je pred nama izazov kako organizirati još kvalitetniji Grand Prix Zagreb. Prema prvim dojmovima svih gostiju čini mi se da smo uspjeli. Sad nam predstoji biti tu za naše natjecatelje i nastaviti s poslom – rekla je predsjednica Hrvatskog judo saveza, Sanda Čorak.

Barbara Matić
(do 70 kg), kao prvo hrvatsko ime, na početku turnira čeka Južnokorejku Jeong. 

- Dolazim u Zagreb nakon bronce na Europskom prvenstvu. Zdrava sam i spremna, što je najvažnije. Idemo po važne bodove na putu za Tokio – rekla je najuspješnija hrvatska judašica, čija sestra Brigita Ljuba (do 78 kg) također nastupa u Zagrebu:

- Jako sam sretna jer je Brigita izrazila želju za natjecati se. Mislim da bi mogla mnogima pomrsiti račune, samo što nije u punoj natjecateljskoj formi. Želja, volja i rad su tu, pa ćemo vidjeti.

Dominik Družeta
(do 81 kg) također traži put prema medalji u Domu sportova, a počinje protiv Lucentija (ARG):

- Vjerujem da će mi ovaj pozitivni pritisak nastupa na domaćem tatamiju još jednom donijeti energetski impuls. Dobro se osjećam, a na početku idem na iznimno iskusnog Argentinca. Morat ću biti na visokoj razini i protiv njega i u svakoj idućoj borbi.

Zlatko Kumrić
(do 100 kg) u posljednje vrijeme je u odličnoj formi, a još samo nedostaje medalja do koje kreće protiv Bouyacouba (ALG):

- Zaista se odlično osjećam i imam dobre nastupe. Mislim da bih mogao preko Alžirca doći u borbu za četvrtfinale s Rusom Iljasovim. 

U petak nastupa Tihea Topolovec (do 57 kg), koju očekuje Fiandino (ITA).
567
Kategorije: Judo
Tagovi: Hrvatski judo savez
Najpopularnije
Najnovije