Autor: mi
Datum objave: 30.11.2016


Pokrenuto Udruženje MMA boraca: Ovdje smo da se borimo se za borce koji se boje da će ostati slomljeni i bez osiguranja i zaštite

Vijest koju su Georgesu St. Pierreu, bivši Bellatorov predsjednik Bjorn Rebney i Cain Velasquez najavili je pokretanje Udruženja MMA boraca (Mixed Martial Arts Athletes Association).

Svi borci su govorili o zdravstvenom osiguranju  i financijskoj sigurnosti kada se povuku iz sporta.

UFC se snažno odupirao osnivanju sindikata boraca, a objavljeno je da borcima pripada samo 8 posto od ostvarenog profita najveće svjetske MMA promocije. Mixed Martial Arts Athletes Association je objavio da su oni udruženje, a ne sindikat boraca, jer se radi o samostalnim djelatnicima.


GSP: "Čak ni Conor McGregor ne dobiva pravedan dio. Ovdje smo da zauzmemo stav i borimo se za borce koji se boje da će dobiti otkaz, koji se boje da će ostati slomljeni i bez osiguranja i zaštite."

"Mislim da je ovo najbolja skupina ljudi od svih koje su mi prišle po ovom pitanju. Znam mnogo boraca koji s eboje, ali ovo je pravo vrijeme za učiniti ispravnu stvar. vrijeme je da se pridruže i učine ispravnu stvar."


Donald Cerrone: "Prije ne bih ništa govorio iz straha da me UFC ne ostavi na klupi ili ne da otkaz. Ja sam ovdje zbog 500 UFC-ovih boraca. I dalje postoji strah. Ali ovo se mora učiniti."

Cain Velasquez je rekao da je od svoje prve borbe u UFC-u 2008. godine imao sedam operacija i da već ima zakazanu sljedeću nakon UFC-a 207. Rekao je da drugi borce prolaze kroz isto, a sve to bez mirovinskog ili dugoročnog zdravstvenog osiguranja.

Rebney: "Novi vlasnici zadali su kukavički udarac borcima kako bi zaradili više novca za WME-IMG. Ovi sportaši riskiraju više od bilo kojih sportaša na svijetu, a dobivaju mrvice. WME-IMG će sam sebi godišnje isplaćivati 25 milijuna dolara za vođenje UFC-a. Ne zezam vas."

Ostali veliki američki sportovi poput NBA-a i NFL-a imaju udruženja igrača koja se brinu o njihovim interesima.

905
Kategorije: MMA
Tagovi: MMA, Cain Velasquez, Georges St Pierre, Donald Cerrone
Najpopularnije
Najnovije