Autor: mi
Datum objave: 25.11.2019


Pola godine nakon divlje borbe u Rigi WBO odlučio Briedisu oduzeti pojas

Mairis Briedis (26-1, 18 KO)u divljoj je borbi u lipnju u Rigi u trećoj rundi polufinala WBSS turnira nokautirao Krzysztofa Glowackog (31-2, 19 KO) i osvojio WBO naslov u cruiserweightu.

Meč je obilovao prekršajima sobje strane i katastrofalnim sudačkim rekcijama. 


Do neugodne situacije je došlo u drugoj rundi kada je 33-godišnji Poljak namjerno udario Briedisa u potiljak, a ovaj mu vratio snažnim udarcem laktom u bradu nakon čega je pao. Sudac Robert Byrd ga je pozvao da se podigne i meč je nastavljen, a ubrzo Briedis ruši Glowackog.

Uspio je odgovoriti na brojanje i upustiti se u divlju izmjenu udaraca koju je trebao prekinuti gong, ali ga sudac nije čuo i borci su nastavili udarati nakon čega je Poljak ponovno završio na podu. Sudac mu je odbrojao do 8, a on rekao da može nastaviti meč i otišli su na odmor.

U trećoj rundi Glowacki ne čeka da se oporavi već odmah ulazi u otvorenu tučnjavu i ponovno završava na podu nakon čega sudac prekida meč.

Poljak se žalio na ishod meča i WBO je djelomično usvojio njegovu žalbu – rezultat nije promijenjen, ali je 6. studenog naređen revanš.

Stranama je dan rok od 15 dana da postignu dogovor i uvjet Briedisu da da Glowackom revanš prije finala WBSS turnira.

Kako se do danog roka Briedis nije oglasio federacija sa sjedištem u Portoriku mu je oduzela pojas.

Glowacki će tako u meču za upražnjeni naslov dobiti priliku postati trostruki svjetski prvak u lakoteškoj kategoriji. Prvi za borbu s ljestvice izazivača je britanski olimpijac Lawrence Okolie (14-0, 11 KO).

Briedis će se u finalu WBSS turnira 14. prosinca u Rigi boriti s Kubancem Yunierom Dorticosom.






Foto: WBSS

650
Kategorije: Boks
Tagovi: WBO, Krzysztof Glowacki, Maris Briedis, World Boxing Super Series
Najpopularnije
Najnovije