Autor: mi
Datum objave: 19.04.2017


Policija istražuje navodno namještanje na UFC-ovoj priredbi u Koreji

Južnokorejska policija istražuje optužbe za namještanje borbe na UFC-ovoj priredbi u Seulu 2015. godine.

Više lokalnih medija piše da je istraga u tijeku. Navode da je korejski borac, čiji identitet ne navode, pristao pustiti borbu, ali je na kraju pobijedio odlukom sudaca protiv američkog protivnika.

Iako nije spomenuto ime, jedan korejski medij spomenuo je da 'Borac A' nije bio sretan kada je čuo odluku i objavio zamućenu fotografiju Taea Hyun Banga.

'Borac A', navodno, pristao je izgubiti borbu za 100 milijuna wona (oko 88 000 američkih dolara) i okladio se na 44 000 dolara na protivnika.

Nakon što su se koeficijenti na kladionici drastično promijenili u vrlo kratkom vremenu, objavljeno je da su UFC-ovi službenici konstantno borcu postavljali pitanja u vezi toga i o mogućnost nečasnih radnji.

Borac je rekao da nije svjestan takvih događanja. Mediji navode da se Borac A zbog ispitivanja odlučio boriti normalno. Na kraju je pobijedio, a navodi se da je poslije primio mnoge prijetnje i u strahu je za svoju sigurnost. Tada je navodno borac kontaktirao policiju i priznao namještanje borbe.




Ističe se da iako je na priredbi nastupilo više domaćih boraca samo je Bang pobijedio na bodove. Drugi mediji naveli su neimenovanog 34-godišnjeg borca umiješanog u namještanje, a to su Bangove godine.



U studenom 2015. Leo Kuntz započeo je kao blagi autsajder, da bi potom postao izraziti favoriti protiv Banga. Velike sume novca uplaćene su protiv Korejca i sve se to dogodilo u razmaku od sat-dva što je prilično nečuveno, pogotovo s obzirom da je borba bila u uvodnom dijelu programa.



Korejac je na kraju pobijedio Kuntza podijeljenom odlukom 28-29, 29-28, 29-28.





Foto: Korean Times

790
Kategorije: MMA
Tagovi: UFC, MMA
Najpopularnije
Najnovije